T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) konussakta konusmamamizi tercih edenler var.. DENIZ baykal avazinin ciglinda ona sen ne biliyorsun diyen yok islerine geliyor.. ama sayin celik sorgulaniyor..?

17 Nisan Cuma 2009

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni hedef alan gözaltıları yorumlarken 'Ergenekon'un 1 Numarası'yla ilgili spekülasyonlara dönüş yolunu açtı.
Bakan'a göre Türkan Saylan ve Tijen Mergen, 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası çerçevesinde kız çocuklarına burs verdikleri için soruşturma kapsamına alınmamışlardı!
" Eğitimciler arasında aleni darbe çağrısı yapan, bu işin başında olanları, bir numarayı arayarak 'emrinizdeyim' diyen insanlar var" diyor Çelik.
Çelik'in '1 Numara'dan söz etmesi üzerine CHP'li milletvekilleri Meclis'e soru önergesi yağdırdılar.
'Siz bir numarayı nereden biliyorsunuz?' diye sordular.
Milli Eğitim Bakanı TBMM üyelerinden gelen soruları kendisi mi yanıtlar, Adalet bakanı'na mı havale eder, bilmiyoruz? '1 Numara'yı açıklarsa Ergenekon zanlıları kadar, savcılar da rahatlayacaklardır!
Çelik'in sözlerinden Taylan ve Mergen soruşturması hakkında da 'kapsamlı' bilgi sahibi olduğu anlaşılıyor.
Türkan Hoca, kanser tedavisi görmesine karşın, savcılar, Ergenekon davasına bakan 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nden evinde arama kararı çıkardı. Aramada, 'Danıştay suikastından, darbe girişimine' Ergenekon tarafından gerçekleştirildiği 'tespit edilen' eylemlerin devam edeceğine ilişkin şüpheler rol oynamıştı. Hüküm içeren bir saptama doğrultusunda geniş bir eylem listesinin hatırlatılmasına -hukuki açıdan-gerek görülmüştü. Önceki operasyonlarda ele geçirilen lav silahından, gizli bir tanığın ifadesine dayanılarak 'Başbakan'a yönelik, uçağının inişe geçtiği sırada gerçekleştirilecek bir saldırıda kullanılmak üzere Bursa'da bir çiftliğe saklanan füze ve uçaksavar mermisinin ele geçirildiği' belirtiliyordu.
Özden Örnek ve Mustafa Balbay'ın günlüklerine dayanarak darbe girişiminin gerçekleştirilmesi için Ergenekon'un kendisine bağlı akademisyenler ve STK'lardan yararlandığı öne sürülüyordu.
Teknik takip sonucu örgüt üyelerinin 'sansasyonel eylem gerçekleştirme' şüphesi altında olan başkaca şüpheli kişilerle birlikte yakalanması ve Ergenekon'a ait olduğu düşünülen delillerin elde edilmesi amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine yönelik, 'arama ve gözaltı' kararı alınmış.
Milli Eğitim Bakanı Çelik de, Türkan Saylan ve Tijen Mergen'e yönelik soruşturmanın 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası ile ilgisi olmadığını öne sürerken acaba böylesine ağır ithamlara mı dayanıyordu?
Bakan hayli sabırsız bir değerlendirme yapmış!
Saylan'ın evindeki aramada, 'sansasyonel eylemler'le ilişkilendirilebilecek malzeme çıkmadı.
Tijen Mergen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri de savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.
Bakan Çelik'in elinde şimdi sadece Ergenekon'un '1 Numara'sının kimliği kaldı.
Açıklasa da onca insan boşuna eziyet çekmese...   

Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.