T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Re: Irklar ve Dinler

bence ırk konusu sokataki insana anlatıldığından daha karmaşıktır
omdernizimle iş iyice karışmıştır
mesela aslında yunan ırkı diye bir ırk olmadığını düşünüyorum ve şu anki yunanistanın aslında türk olduğunu
şu anki yunanistanın modernizmin batı kapitalizminin ürettiği yapay bir klonlama olduğunu düşünüyorum
bence bu iş çok karışık
bir iki cümleyle içinden çıkılacak gibi değil
bence türk bir kaç manada
en kapsamlısı
osmanlı milleti anlamında ve en doğrusu da bu
fakat osmalı düşmanı batılı mihrakler osmanlı ile mücadele adına  türklüğü türklükle vurma adına
türklükğün içinden türklükler icad etmiştir
tenkit ettiğiniz kişi bence tam hipnoz da o ne dediğini hiç bilmiyor
gelinen noktada
bize dayatılan türklüğü de ab ve islam düşmanı mihrakler belirledi
çare...............blmiyorum
bence,kurana takılmak a dan z ye

04 Nisan 2009 Cumartesi 08:58 tarihinde ahmet dogan simsek <ahmetdogan.simsek@gmail.com> yazdı:

Bir arkadaşımız Irk ile din konusunu biraz karıştırmış sanırım.

Diyor ki.

 

Türklüğün önüne ikinci bir ön şart koyamazsın. Türklüğün önüne, arkasına İslamiyeti koyamazsın. Türklüğün önüne sağcılığı, solculuğu, ülkücülüğü de koyamazsın.

Gagavuzlar Müslüman değil. Bunları Türk saymayacak mıyız. Tuva Türkleri Hunluların soyundan hiç bozulmadan gelmişler ve şaman inancını koruyorlar. Bu has Türkleri de mi Türk saymayacağız.

Türklüğün önüne ön şart olarak din koymak Türklüğü inkârdır. Türklük özdür. Türklük onurdur. Türklük gururdur. Türklük dürüstlük ve soyuna sadakattir.

 

Yok, yok. Her ne kadar Gagavuzlar Türklüğün önüne İsa Mesih’i ve vaftiz edilme şartını getiriyorlarsa da onlar Türk dür. Şamanistlerde eğer Türk kökenli ise Şamanın kendilerine yarar sağlayacağını söylediği, Taşın, ağacın, kayanın, ruhlarına, cinlerine falan tapınsalar da onlarda Türk dür. Kendilerine sağlık afiyet dileriz. İyiliklerini isteriz. İstanbul da konforlu hayat yaşayan kişinin dedesinin bir asırdan fazladır terk ettiği dağ köyündeki köylüleri o dedenin torunu olarak hala sevdiğini söyleyeceği gibi onları belki azda olsa Türk kökenli Bulgarları Macarları, Finlandiya lıları da severiz de. Ama kendimizi onlar ile kendi Arnavutlarımız , Boşnaklarımız, Pomaklarımız, Azerilerimiz kadar yakın hissetmeyiz. Onlar için iyi dileklerimiz vardır. Asya da ki Türkleri sever ve daha yakın hissederiz çünkü onlar ile ırk bağları ile birlikte din bağlarımızda devam etmektedir.

Sizin derdiniz, Türk dediğin Müslüman olamaz derdi galiba. Ya da Türkçülerin ırkçılık iddiasının izin verdiği kadar Müslümanlık yeter iddianız. Müslümanlar din konusunda Sadece İslam’ı getiren Peygamberi ki onu da insani tarafları ile en makul ve adil buldukları için örnek alırlar. İnsanların bir kısmını ırkları, putları vs gibi sebeplerden idol edinmezler.

Konuya gelelim.

A benim zeka seviyesi süper, Osman Bey kardeşim. Neyi ne ile kıyaslıyorsunuz.

Sizin bu ipe sapa gelmez her tarafından dökülen gerçek anlamı ile sizin mantık yapınızda sağlıklı düşünememe belirtileri göstererek aklınız konusunda şüphe doğuran bu nasıl iddiadır. Her milletin değerli insanları da vardır aşağılık insanları da. Henüz kusurlarından arınmış bir ırk dünyaya gelmedi. Irkımızla övünecek kişilerimizde vardır ama birileri bizi rezil edecek kötülerimizi de sayarsa ne diyeceğiz. Abartmak insanı onurlandırmaz. Küçültür. Her şey kararıncadır. Benim babam senin babanı döver diyen çocukça bir saflık olur. Erişkinlere yakışmaz ve küçük düşürür.  Irk ayrı bir şeydir kimse onu değiştiremez. Kim isterse Türküm deyip mutlu olduğu iddia edilirse edilsin bir Rum Ya da Yahudi mutlu olur mu bilmem ama Türk olmaz Türk vatandaşı olup Türk olduğu var sayılır. Çünkü kimse geçmişteki köklerini çekirdeğini tohumunu değiştiremez. Bu yüzden her ırk gibi Türk de Müslüman olur, gavur olur ateist olur komünist, faşist, efendi, serseri fakir, zengin, mert, puşt, hanım da olur orospuda olur. Her şey olabilir. Ama Fransız da olamaz Alman da olamaz Yunanda olamaz.

Olsa, olsa o halkın ülkesine vatandaş olur.

Çünkü ırklar büyük aileler aşiretler gibidir. En fazla ancak karışırlarsa melez olabilirler.

Din öyle değildir. Irkı ne olursa olsun kişi ırkını asla değiştiremez ama istediği dini sadece kendi iradesi ile kabul edip değiştirebilir.

Yani ırk değiştirmek ne başka bir iradenin nede kimsenin kendi iradesinde değildir.  Din herkesin kendi iradesindedir. Tek kişi olarak alınan ve sorumlu olunan bir karardır. Türklerin büyük çoğunluğu İslam dinini benimsemiştir. Bir kısmımızda küçük azınlıklar halinde Hıristiyan  Ateist bazı diğer felsefelere falan inana bilir. Bu kişisel tercihlere kimse karışamaz zaten karışmaya kalksa hastir lan derler, .Karışanı eninde sonunda hizaya sokar yerine oturturlar. İki kardeş başka bir sebebe dayanmadan bir birlerini ben bu ailenin çocuğuyum diye aptalca bir gerekçe ile öteki kardeşini öldürmez. Başka sebeplerle kavga edebilirler Irklar da böyledir. Ben şu ırkım sende o ırksın ben seni öldürüp bu ırkı tek başıma sahipleneceğim diye kavga etmezler. Farklı dinlerden oldukları içinde etmezler. Ama biri diğerine benim dinime inanmak zorundasın der ve dayatırsa kavga çıkar. Yani kısaca Bir kısım diğer kısma inançlarını değiştirmesi baskısı kurarsa o aslında salak olduğundan iç savaş çıkarıp bilmeden ülkesini düşmanın işgaline hazırlayandır. Düşmanda o tipleri kullanır çünkü neyin olmayacağını bilen düşman olmayacak işleri talep edenin yanında gizli ya da aşikar yer alır ki onlar bir birlerini haklasınlarda daha az bir güçle hepsini teslim alayım diye düşünür..

Bir zamanlar gençliğimizde bazı geri zekalı arkadaşlar akılları sıra zeka oyunu oynayarak, kelime oyunu yaptıkları zannı ile kendilerini aptal durumuna düşüren sorular sorarlardı. Bunlardan biriside. Türk müsün Müslüman mısın? Bende onlara sorardım. Müslüman mısın, Erkek misin? Müslüman’ım dese karı mısın lan denir. Erkeğim dese gavur musun  lan denir. Hem Müslüman’ım hem erkeğim dese,  o halde bu aptalca soruyu sadece hangi dindensin diye sorsan olmaz mı? Bunlar ayrı, ayrı sorulardır. Hangi ırktansın veya hangi dindensin. Aynı ırktan olanlar farklı dinden ve aynı dinden olanlar farklı ırktan olabilirler. Ama asıl önemlisi insanlar ırkların savaşını yapmamışlardır. Yani öbür ırkı benim ırkıma dönüştüreyim diye savaşmamışlardır. Bazen bu konuları da kullanmışlardır. Çünkü ırklar değiştirilemez. Ama tarih inanç savaşları ve çıkar savaşları ile doludur. Her ikisinde de ırklar ikinci hatta bazen onuncu plana düşer akla bile gelmezler. Mesela sizinle benim aynı ırktan olmamız, bizim aynı dinden olmamız kadar bağlamıyor. Siz ırk kardeşimsiniz. Müslüman bir Kürt de din kardeşim. Kavga ederseniz kim haklı ise onun yanında yer alırım. Neden biliyor musunuz? Siz Türk o Kürt diye değil. Siz Gagavuz Hıristiyan’ı  o Müslüman diye de değil. Ben kendim Türk olduğum içinde değil. Hem insan hem de Müslüman ahlakının beni buna zorladığı için. Bu şekilde davranmakla ırkım beni değil ben ırkımı şereflendirmiş olurum. Benim dinim bana adil olmayı ve haksızlığa karşı hakkı korumayı emir ettiği için böyle davranıyorum. Irkımdan böyleside çıkar beş kuruşa karısını satan alçak da çıkar. Irk insanın mayasını etkiler ama ahlak eğitimle geliştirilir. Bu da din ile mümkündür. Çünkü dünyadaki tüm ahlaki değerler din kökenlidir.

Kimse ırkını seçemez. Ama din ve ahlakını seçebilir. Kimse seçme imkanı olmayan şeyden sorumlu olamaz. Ama seçiminden sorumludur.

Sağlıcakla kalınız.

A.D.Şimşek






--
kibir yapma
kendine kanma
hata yapmam sanma
sana ,saçma
gelenleri
manasız sanma
sadece kendine yanma
masivaya tapma

selâmün alâ men ittebea'l hüda

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.