9 Nisan 2009

(anadoluhaber) RE: kesin oku dogruysa yasadık

Arkadaşlar bu tarz maillere kanmayın. Zaten MİCROSOFT YALANLAMIŞTI.

Microsoft'un daha önce bu konuda bir açıklama yapıp mesajı yalanlamıştı. Microsoft "İlgili mesajın doğruluk payı yoktur. “Hoax” adı da verilen bu tür mesajlar, “virüs, ödül, yardım, vb.” konulardaki asılsız içerikleriyle heyecan yaratarak kullanıcıların zamanını boşa harcamalarına neden olmaktadır. Bu yöntem ayrıca, yoğun mesaj zinciri içinde geçen e-posta adreslerini ele geçirerek, daha sonra kullanıcılara istekleri dışında mesajlar göndermeyi amaçlayan kötü niyetli kişiler tarafından da yaygın biçimde kullanılmaktadır." demişti

 

SİZE BU MAİLLER SEBEBİYLE İNTERNETTE YAPILAN YAZIŞMALARDAN ÖRNEKLER VEREYİM:

 

“Şu anda sizin mailiniz benim elimde.. Benim olduğu gibi bu mailin gönderildiği binlerce kişinin maili de elinde. Ben şimdi size gönderdiğim bu maillerden sonra binlerce mail daha size gelecek. Niçin, mail adresiniz bana gönderildiği için.. Buna kendiniz veya bir arkadaşınız sebep oldu. Bana reklam ve başka sebeplerle mail adresleri gerekiyordu. Bir salak bu maili bana da göndermiş, böylece ben bedavadan sizin de içinde bulunduğunuz binlerce maili şu anda kaydettim ve tanıtımları göndermeye başlıyorum. Bundan dolayı bana değil, sizin mailinizi buralara yazanlara kızın emi güzelim, bir daha da böyle salakca işlere inanmayın….”

 

“Bu türden gelen mail'lere itibar etmeyin. Daha önce buna benzer şeyleri denemiş arkadaşlarımdan hiç kimseye birşey gelmedi. Yani kim ne diye bu devirde tanımadığı insanlara havadan para versinki. Olacak şeymi?..”

 

“Türkiye genelinde bu tarz mailler hep yayılır asıl amaç insanlara tekrar tekrar gönderilerek mail adresi toplamaktır ki yeni açılan bir sitenin haberini yollamak vb. işlemlerde kullanabilmek için önemsemeyin ve tanıdıklarınızı bu gibi olaylara karşı uyarın”

 

“biraz önce başka bir mail daha aldım ondada bu maili 18 kişiye göndermezseniz msnyi bundan sonra paralı kullanacaksınız diye allah gönderenlere akıl bizede sabır versin. “

 

hoax(sahte) mail. gönderen adam akıllı ne diyeyim. asıl bunu yayan kullanıcıları anlamıyorum. asılsız ne üdüğü belirsiz. @Legolas'ın dediği gibi 18 forward yapmazsan kapanacakmış. düşünmüyoki öyle bişey olsa hotmail Team direk gönderir. hatta forward a bile gerek kalmaz onlar gönderir senin adına. Allah akıl versin düşenlere. “

 

LegolaS Mesajı Göster

Intel için çalışan, yakın>> arkadaşlarımın teyzesi patricia>> teyze daha yeni bu mailin>> iletilmesi için 4543,23 euro`luk>> bir çek aldı.

E-postayı türkçeye çevirirken, doğru dürüst bir çeviri yapamamışlar. Demek ki postayı gönderen Nihat'ın yakın arkadaşının teyzesinin adı, Patricia imiş”

 

”bir e-postayı 10-50 kişiye gönderirseniz dileğiniz yerine gelmez! dileğinizin olması için çalışmanız gerekir (bazen bu kadar postayla tam tersi olur; o kadar adam size beddua eder ki, 'bu işlerim niye sarpa sardı yahu?' diye düşünür durursunuz).”

”microsoft servetini falan dağıtmıyor arkadaşlar! manyak mı bunlar?”

”gerçekte yardım bekleyen yanmış bir çocuk yok. varsa da aynı çocuk geçen sene zaten bir kez yanmıştı!”

” hastanede kan bekleyen öyle bir vatandaşımız yok! varsa bile kan e-posta ile istenemeyecek kadar acildir.”

”erkek milletini yeren, kız milletini öven mailler erkeklerin icadıdır. maksat kızların msn adreslerini topalamaktır arkadaşlar!”

” 1987'den beri dolaşan e-posta diye bir şey yoktur. zira o yıllarda e-posta yoktu!”

”rus hackerler türk hackerlara savaş falan açmadı. açsa da ucu bize dokunmaz! siz hacker mısınız?”

”bor, toryum, nomibyum ve diğer bir ton garip elementin tonlarcasının üzerinde oturduğumuz doğru olsa bile, onlar yer altında para etmiyor; siz mesaj gönderdikçe de yerden çıkarılmıyorlar. bana değil, jeologlara falan gönderin, ne bileyim!”


 

İŞTE BÖYLE..

İSTEYEN YİNE DE ARKADAŞLARININ MAİLLERİNİ BİRİLERİNİN ELİNE GÖNDERSİN.

SELAMLAR

ENA


From: osman abi [mailto:yaslikurt_03@]
Sent: Thursday, April 09, 2009 8:27 PM
Subject: RE: kesin oku dogruysa yasadık

 


 


From: duspest@
Subject: Fw: kesin oku dogruysa yasadık
Date: Sat, 4 Apr 2009 03:09:05 +0300

 

 

From: Hamdi

Sent: Tuesday, March 24, 2009 10:32 PM

Subject: FW: kesin oku dogruysa yasadık

 

 


From: ofisteknik@

Subject: RE: kesin oku dogruysa yasadık
Date: Thu, 19 Mar 2009 08:14:32 +0200


 



Deneyiniz LÜTFEN  …………
 
 
bir arkadaşımdan, avukat olan arkadaşımdan geliyor ve iyi bir fırsat gibi görünüyor. O, doğru diyorsa gerçekten doğrudur. En azından insanın kaybedecek bir şeyi yok.  Bana şunları anlattı: avukatım ve yasaları biliyorum. Bu bir gerçek. Aldanmayın, aol ve Intel, aynı pepsicola`nın kısa süre önce general elektrik ile yaptığı gibi, mahkeme karşısına çıkmaktan ve milyonluk tazminatlardan korktukları için sözlerini tutuyorlar. Sevgili arkadaşlar lütfen bunu bir şaka olarak görmeyin. Bill Gates şu an servetini dağıtıyor. Buna karşılık vermezseniz ileride bunun için pişman olabilirsiniz. Windows hala en sık kullanılan program. Microsoft ve aol şu an bu metin ile bir deney yapıyorlar (e-mail beta test). Bu maili arkadaşlarınıza gönderdiğinizde Microsoft iki hafta boyunca izini sürebilir ve sürecektir. Bu maili ileten her kişi için Microsoft 245 Euro ödeyecektir. Bu maili gönderdiğiniz ve bunu devam ileten her kişi için Microsoft 243 Euro ödeyecektir. Bu maili alan üçüncü kişi için ise Microsoft 241 Euro ödeyecektir. İki hafta sonra Microsoft size posta adresinizi teyit etmeniz amacıyla size  ulaşacaktır ve size bir çek gönderecektir. Saygılarımla,

Matematik Öğretmeni
Ahmet Dipici
Sümer Mah. 3. Cad. No:2
Nevşehir-05059261411

 


mailto:
ahmetdipici@
bunu kandırmaca gibi düşündüm,fakat bu maili aldıktan ve ilettikten iki hafta sonra
microsoft benden posta adresimi istedi ve 24800 euro`nun üzerinde bir çek aldım. Bu test bitmeden önce cevap vermelisiniz. Sizden biri bu imkâna sahipse bunu değerlendirsin. Bill Gates için bunlar bir reklam kampanyasının masrafları. Lütfen bu maili
mümkün olduğu kadar çok insana iletin. En azından 10000 Euro almanız gerekir. Bize de bir faydası olmasaydı bu mailin iletilmesine katkıda bulunmazdık. Babamın bir tanıdığı birkaç ay önce buraya kendini ekledi. Onu en son gördüğümde bana çekini gösterdi. Üzerindeki tutar, toplam olarak 4324,44 euro idi.  Intel için çalışan, yakın arkadaşlarımın teyzesi patricia teyze daha yeni bu mailin iletilmesi için 4543,23 Euro`luk  bir çek aldı. Dediğim gibi yasayı tanıyorum ve ıntel ve aol`in kendilerini dünya çapındaki en büyük hizmet şirketi yapacak bir füzyon üzerinde çalıştıkları doğru ve en çok kullanılan program olduklarını garantilemek için bu testi uyguluyorlar.

S A Y G I L A R I M L A
M.Nihat DOĞUALP
Beden Eğitimi Öğretmeni
Bilkent Üniversitesi
Turnuvalar Koordinatörü
                            0 532 337 89 25              
                            0 505 359 00 21               

 


 



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.