3 Nisan 2009

(anadoluhaber) SOL+SAĞ=BOŞ KÜME www.habercagi.com diğer yazılar için sitemizi takip ediniz

SOL+SAĞ=BOŞ KÜME
 

 
4/3/2009

Geçen gün bir büyüğümüz bize sol ve sağın geçmişini anlattı.

 

İlginizi çekmeyecek gibi değil, Fransa da yaşanan devrim sonrası halkın seçtiği temsilcilerin soldaki yerini aldığını ve sağda emperyalist kralcı düşünceye sahip olanların bulunduğunu anlattı. Çokta güzel bir sohbetti ancak…

 

Geçmişteki güzel günler diye başlayan bir yaşam bu aslında, yaşlandıkça geçmişe insan daha da bağlı bulunmakta, belki diyeceklerim bazılarını çok kızdıracak ancak zaman değişti. Eskiden sol=halkçılık sağ=kralcılık olabilir ancak; günümüzde sol dinsizlik sağ ise dine dayalı sistem olarak algılanmakta. Bunun sebebi kesinlikle halk değil.

 

Düşünsenize çok önemli bir sol partinin başkan yardımcısı Kabe ve din hakkında öyle bir söylemde bulundu ki bunun aksini türban açılımı değil molla açılımı olsa ispat edemez. Öncelikle kendilerine sormak lazım, sol enternasyonal olarak adlandırılan organizasyonda kimlerle el sıkışıyorsunuz?

 

Pkk terör örgütü ile aynı masada buluşup onlarla el sıkıştınız mı sıkışmadınız mı? Basit bir soru cevabını vermek isteyen el kaldırsın…

 

Gelelim solun ve sağın en uçlarına, sağın en uç noktası dine dayalı sistem ile yaşamak istemekteler iyi de kardeşim gelsin şu şeriat bakalım ne olacak;

 

Küçük bir araştırma yaptım.

 

Şeriat kurallarına göre 14 yaşında bir kıza tecavüz suçunun cezası iğdiş edilmektir bu 1.

 

Şeriata göre şeyhlik yoktur kendini şeyh ilan eden kişinin katli vaciptir bu 2.

 

Hz. Muhammed son peygamber ve dinimiz ışığıdır en örnek kişisidir. Bu bağlamda kendisini peygamber ilan edenler nasıl Müslüman oluyorlar bu 3.

 

Bu sorulara yanıt vermek isteyenler mailime cevaplarını geçebilirler memnuniyetle yayınlarım.

 

Gelelim sol tarafa; gelmesek daha iyi ya. Benim anlamadığım küçük bir şey var madem bu sol ve sağ yani birbirinin zıttı otomatikman biri din ise öbürü zaten dinsizlik olmak zorunda haksız mıyım? İlk akla gelen soru ile başlayalım. Hiçbir daim aklınıza bu soru gelmesin alakası yok ancak…

 

Kemalizm kelimesi öyle bir hal aldı ki kabuk isim kaldı içi bomboş hal aldı. Solculuğun temsilcilerinin Pkk, işçi partisi gibi 2 ayrı uç olunca sol bile kendisini tarif etmekte zorlanıyor. Sol bile kendisini halkçılık olarak tabir edemiyor. Çünkü pkk bile solcu. Kemalizm kelimesine gelince ya Mustafa kemal bizlere emanet ettiği 7 ayrı bölümden oluşan ilkeleri yok mu kardeşim, adlarını kullanınca bir zararımı oluyor size?

 

Halkçılık deseniz karnınız mı ağrıyor?

 

Mustafa Kemal olsaydı bugün o masada Pkk’yı o masada görse önce o masayı sonrada o masadakileri mahvederdi ama gidip de o masada el sıkışan ünlü siyasilerimizi ne yapardı onu valla Allah bilir ne diyeyim, Allah tamamına erdirsin, bir yastıkta kocatsınJ.

Solun ve sağın bir tek ülkemizde bu manada yer aldığını da anlatmak zorundayım.

 

Sol+sağ=boş küme

 

Çünkü birbirini karşılamayan bir çifte iki uç diyemeyiz ve bu durumda biri solsa diğeri sağ değildir ya da biri sağsa öbürü sol değildir. Düşünce yapısı olarak birbirini tamamlamayan koskocaman bir boş küme kafaları da bomboş insanlar yüzünden bu hale getirildi diyebiliriz.

 

Halkçı geçinen 2 tane zibidi neden halktan bir yere gelebilmek için makam için para istendiğini açıklasın bana yeterli.

 

Sağcı geçinen insanlara da bir tek soru sormak lazım bu ülkede dininize kısıtlama ne zaman oldu bre akılsızlar yollarda türbanlı türbansız bütün kızlarımız bir arada yürümüyorlar mı?

 

Eğer dininize bir engel varsa bunlar nedir?

 

Evet, bir başka dünya var haklısınız bir uç serbest bir uç dindar ama bizim dinimiz hoşgörü ve saygı dini değil midir?

 

Herkes dinini özgürce yaşamak zorunda değil midir?

 

Kimseye din için zorlama yapılamaz, peygamberimizin bile uygulamadığı bir hükme kimse uygulayamaz. İnancınızda peygamberi çiğnemek varsa bilmem.

 

Ben bu yazıda sadece sol ve sağın ucunu kaybetmiş bir yumak ip haline geldiğini anlatmak istedim. Anlayan anlasın anlamayanlar ise din kitaplarını açıp peygamberimizin ne demek istediğini okuyabilirler.

 

Sol kesime gelince valla pkk sol ise ben değilim kardeşim, önce gidin pkk yı sol enternasyonal den çıkartsınlar, çıkartamıyorlarsa da kendileri çıksınlar ki bizde yerlerini bilelim.

 

Harun Akdeniz



--
İbrahim AKIN
www.habercagi.com

Çağımızda Haber de Yeni Bir Çağ

www.habercagi.com

Güncel ve özellikli haberler için



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.