15 Nisan 2009

(anadoluhaber) Taksim'de değilsen, katıldığın şey 1 Mayıs değil.

Bu ülkenin kamuoyu çocuklardan oluşmuyor. O yüzden kimse kimseyi kandırmasın. İstanbul'da 1 Mayıs'ın nerede kutlanacağı ile ilgili tartışma asla bir güvenlik-asayiş tartışması değildir.
 
Çocuklar bile bilir ki, daha bir hafta önce polis haftası etkinliklerinin yapıldığı bir yerde 1 Mayıs fazladan sorunlara yol açmaz. Devlet istese oradan kuş dahi uçurtmaz, hiç bir güvenlik açığı olmaz, polis günü nasıl kutlandıysa hiç kimsenin burnu bile kanamadan  1 Mayıs'ta ta Taksim Meydanı işçiler emekçiler tarafından kullanılabilir.
 
"Alternetif yer gösteriliyor, bu sendikalar kötü niyetli olmasa Taksim'de böyle ısrar eder mi?" tarzındaki tüm sorular, söylemler, aynı ideolojik şeyi söylüyor aslında.
 
Devlet babamız ve onun ideolojik uzantıları istiyor ki, işçi kardeşimiz, 1 Mayıs'ı bilinen uluslar arası anlamda değil, bize has anlamda "bayram" olarak kutlasın. Sabah kalksın, en gıcır giysilerini giysin, çoluğuna çocuğuna elini öptürsün, sonra kendisine ayrılan alanda diğer işçi kardeşleriyle bayramlaşsın. Ama asla emekten, haktan, özgürlükten yana bir slogan bile atmasın.
 
Taksim Meydanı diye ısrar edenler ise, en öncelikli sorumluluklarının 1 Mayıs'ın anlamına yapılan saldırıyı püskürtmektir. 1 Mayıs dünyanın her yerinde işçi sınıfının yaptığı gövde gösterisi anlamına gelir.
 
İşçi sınıfının yapacağı bu gövde gösterisini isteyen var, istemeyen var, tıpkı '77 1 Mayıs'ında olduğu gibi.
 
Yani Taksim Meydanı diye ısrar edenler, Türkiye dışında tüm dünyada 1 Mayıs'ta ne yapılıyorsa onu yapmak istiyor. Taksim için her türlü bahaneyi öne sürüp, bu yolda hastanelerin acil servisleri bomba atmayı göze alanlar ise, yok arkadaş diyor, öyle birşeye izin vermem diyor.
 
O yüzden sevgili emekçi kardeşim, eğer Taksim'de değil de, herhangi başka bir meydandaysan, kendini kandırma, senin katıldığın şey 1 Mayıs filan değildir. Seninki tıpkı bir müslümanın ibadetlerini nasıl yapacağını Papa'nın veya başka bir dinin temsilcisi tarafından söylenmesi demek. Eğer sen uyduruk gerekçelerle Taksim Meydanı dışındaki bir alana fit olmuşsan, boşa kendini yorma, zaten maça 1-0 yenik başlıyorsun. Eğer gideceğin meydan Taksim değilse, boşuna bir tatil gününü kendine zehir etme, uzat ayağını televizyonu seyret. Ne de olsa Taksim'de değilsen katıldığın şey 1 Mayıs değildir.
 
RainBurg

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.