13 Nisan 2009

(anadoluhaber) Türkan Saylan iletisine ekleme

 
Hafızası insanı yanıltıyor bazen. Ben Türkan Saylan'ı en son "Ne darbe ne şeriat" sloganıyla hatırlarken, bazı arkadaşlar bana Türkan Saylan'ın derbeden-askeri müdahaleden taraf olduğuna dair kanıtlar sunmaya çalıştılar. Açıkçası bir kaç saat öncesine kadar Türkan Saylan'ın darbe karşıtı bir kişilik olarak biliyordum, şimdi kafam o kadar net değil.
 
Yine de bütün ömrünü iyilik meleği olarak geçirmiş yaşlı ve hasta bir kadına yapılan "terörist" muamelesi içime sinmiyor..
 
 
 
 
 
Hasan CEMAL  

Organize çekirdek ile Türkan Saylan!

 
Buna karşılık Prof. Dr. Türkan Saylan'ın İzmir mitinginde kürsüye çıkıp konuşma yapmasına izin verilmedi.
Neden?
Prof. Saylan, İzmir öncesi mitinglerde darbe sözcüğünü de ağzına aldığı, "Darbeye de karşıyız!" dediği için mi?
Bilemiyorum.
Oysa, Prof. Türkan Saylan hem asker müdahalesini savunan, hem de mitinglere asker katkısını saklamayan bir kişi...
Kendisine soruluyor:
"Cumhuriyet mitinglerinden önce medyaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivil toplum kuruluşları eliyle halkı meydanlara döküp darbe ortamı hazırlamayı amaçladığı yönünde belgeler yansıdı biliyorsunuz. Dönemin kuvvet komutanlarından Şener Eruygur da şu an mitinglerin başını çeken ADD'nin Başkanı. Bunlar zihninize bir soru işareti düşürdü mü?"
Prof. Saylan:
"Asla! Herkes bir görev yapar, ayrılınca vatandaştır. Biz Şener Paşa'yı herhangi bir asker olarak görmüyoruz. Doktor da olabilirdi. Darbeyle ilgili hiçbir açıklık yok. Zaten biz bağırdık 'darbeye karşıyız' diye."
Soru:
"Daha sonra da muhtıra için 'iyi oldu' dediniz ama..."
Prof. Saylan:
"Onu muhtıra olarak görmüyorum. Bu ordunun bir görevidir kardeşim."
Soru:
"Yurt içinde ve dışında herkes muhtıra olarak değerlendirdi ama..."
Prof. Saylan:
"Bu bir uyarıydı. Siz istediğinizi söyleyin. Orduya karşı olanlar, özellikle AKP, Avrupa Birliği'ne sürekli olarak, 'Ordudan bizi kurtarın, Genelkurmay baskı yapıyor' diyor. Bizim ordumuz bir yandan savaşır, sınırlarımızı korur. Bir yandan cumhuriyeti ve laik düzeni korur. Bir yandan da sivil toplum örgütü gibi çalışır. Ben askerin açıklamasını muhtıra olarak değil, bir katkı olarak görüyorum."
Soru:
"Neye katkı?.."
Prof. Türkan Saylan:
"İnsanların meydanlara toplanmalarına bir nevi katkı yapmıştır. Birçok insanın uyanmasına neden oldu." (Star gazetesi, Fadime Özkan'ın röportajı, 15 Mayıs 07, s.11)
Demokrasiyle uzaktan yakından ilişkisi olmayan görüşler...
 


--
Blog Sayfam:
http://mehmettanaltan.blogcu.com/

"Yurdunu Sevmeliymiş İnsan / Öyle Diyor Hep Babam / Benimse Yurdum İkiye Bölünmüş Ortasından / Hangi Yarısını Sevmeli İnsan" NY

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.