6 Nisan 2009

Bütün Milletvekilleri Obama'yı Ayakta Alkışladılar(VİDEO)


Bütün Milletvekilleri Obama'yı Ayakta Alkışladılar(VİDEO)
Obama, Türkiye'nin, ABD'nin önemli bir müttefiki olduğuna dikkati çekerek, ''Türkiye, Avrupa'nın önemli bir parçasıdır. Türkiye ve ABD, birlikte çalışarak, zamanımızın güçlüklerini çözümlemelidirler'' diye konuştu.



Obama klasik bir ABD li başkan tavrını sergileyerek TBMM'DE Konuştu.Sık sık müttefiklik vurgulaması yapan obama kendinden beklenildiği gibi ABD'nin Irak ve Afganistan'da ki Müslüman Katliamını unutturma gayesi ile seçilen bir lider imajını korudu.

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin, Türkiye'nin AB üyeliğini ''şiddetle'' desteklediğini belirterek, ''21. yüzyılın güçlükleriyle başa çıkabilmek için tamamen birleşmiş, özgür ve barışçıl bir Avrupa'yı hedefliyoruz'' dedi.

Obama,, ABD demokrasisinin, kendi öyküsü olduğunu vurgulayarak, ABD'nin ilk başkanı, kurucusu George Washington için Ankara'daki gibi büyük bir anıt yaptıklarını anlattı.

Washington anıtını, Beyaz Saray'ın penceresinden her gün gördüğünü belirten Obama, bunu inşa etmenin on yıllar aldığını, gecikmeler yaşandığını, zaman içerisinde bu sürece katkı gösterenler olduğunu söyledi. Obama, yardıma koşanlar arasında dünya genelinden dostların olduğunu, herkesin, Washington'a ve onun kurduğu ülkeye saygılarını göstermek için çabada bulunduğunu vurguladı.

Obama, bunlardan birinin de İstanbul'dan geldiğini dile getirerek, Sultan Abdülmecit'in, kendilerine bir mermer plaka gönderdiğini anlattı. Obama, ''Burada basit cümlelerle yazılı bir şiir vardı. 'Arkadaşlığımızı, dostluğumuzu, ülkelerimiz arasındaki dostluğu güçlendirmek için' yazıyordu'' diye konuştu.

İşte Obamanın Mecliste Yaptığı Konuşma

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.