25 Nisan 2009

ETÖ'cüler üniversiteleri karıştırma peşindeler

ETÖ’cüler üniversiteleri karıştırma peşindeler

 

Üniversitelerin özgürleşmesini içlerine sindiremeyen kadrolu provokatörler, son günlerde, yazdıkları kaos senaryosunu üniversitelerde sergileme peşindeler. Türkiye'deki birçok provokatif eylemin arkasında çıkan ETÖ destekçisi Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi bir grup, örtü eylemlerinin 5. yıldönümü afişlerini asmak isteyen öğrencilere saldırdı.

 

AMAÇLARI KARGAŞA ÇIKARMAK

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde toplanan bir grup TKP’li; afiş asmak isteyen öğrencilere, “Biz ne dersek o olur. Burada bizden izin almadan yobaz etkinliklere imza atamazsınız” şeklinde sözler ile sataşmaya başladı. TKP’lilerin taciz ve sataşmalarına aldırış etmeden afişleri asmaya devam eden öğrencilere bu sefer fiziki müdahalede bulunuldu ve afişler yırtılmak istendi. Öğrenciler, ellerinde afişleri TKP’lilere vermeyince saldırıya maruz kaldılar. İki grup arasında yaşanan kavga, güvenlik görevlilerinin zamanında müdahalesi ile büyümeden önlendi.

MAZLUMDER AVUKATLARI DEVREYE GİRDİ

Kavganın sona ermesinin ardından okula gelen polislerin TKP’lilerin ifadesi doğrultusunda afiş asmak isteyen 2 öğrenciyi gözaltına alması ise tepkiyle karşılandı. Okul bahçesinde toplanan duyarlı öğrenciler arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto ederken, MAZLUMDER avukatlarının devreye girmesi sonucunda ifadeleri alınan öğrenciler serbest bırakıldı.

TKP KİMLERİN MAŞASI?

Tarihe kanlı 1 Mayıs olarak geçen 1977 olaylarında da en önde yine TKP'li eylemciler vardı. Eylemci grubun provokasyonu sonucu çıkan olaylarda 33 insan hayatını kaybetmişti. Polis, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi, TKP ve benzeri birçok örgütün provokatif eylemde bulunması olasılığına karşı, bir dizi önlem aldı.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ/ VAKİT-

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.