Re: Hatay'da Fransızlar Toprak Satın Almış!

İZMİR MİLLETVEKİLİ OPR. DR. CANAN ARITMAN’IN BASIN AÇIKLAMASI

30 Nisan 2009

 

 

Başbakan veya herhangi bir hükümet yetkilisi “Kürdistan sınırını çizdik, burası Kürdistan coğrafyasıdır” diyen hanımın neden ağzının payını vermez, haddini bildirmez? Yoksa gizli kabulleri mi var?

 

Misak-ı Milli sınırları içinde başka bir devletin varlığından, isminden söz etmek hiç kimsenin haddi değildir.

 

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisindeki hiçbir coğrafya Kürdistan coğrafyası değildir ve olmayacaktır. Kürt kökenli vatandaşlarımız dahil hiç kimse bu vatanın değil bir karış toprağını, bir çakıl taşını bile Kürdistan diye vermez ve vermeyecektir.

 

            Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarını Kürdü-Türkü atalarımız canları, kanları pahasına birlikte çizdi. Bugün hala evlatlarımız vatanı, sınırlarını korumak için Kürdü, Türkü yan yana şehit düşüyor. Bu hanımın atasına da evladına da birazcık olsun vicdani, insani bir borcu yok mudur? Unutmasın ki tek kuruşunu bile hak etmediği maaşını bu şehitlerin aileleri de dahil bu millet ödüyor. Bu hanım başta Kürt kökenli vatandaşlarımız da dahil olmak üzere on binlerce insanımızın katili olan terörist başının değil de aziz milletimizin vekilliğini yapsın!..

 

 

 

----- Original Message -----
From: Nutuk 1923
Sent: Tuesday, April 28, 2009 7:03 PM
Subject: Hatay'da Fransızlar Toprak Satın Almış!




Taşınmaz satışının yasak olduğu Hatay'da Fransızlar arazi almış

Antakya'ya 40 kilometre uzaklıktaki ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nin de (MKÜ) her yıl bahar yürüyüşü ve tırmanışı yaptığı Kel Dağ çevresinde, Fransızlara taşınmaz satışının 2 yıl önce gerçekleştiği öğrenildi.

Yayıkdamlar köyünün Akdeniz sahiline bakan yakasında Fransızların aldığı araziler şuan zeytinlik ve hububat ekili. Fransızların Yayıkdamlar köyünden Veli B. ile Şevki K.'nin yaklaşık 10 dönüm arazisini 40 bin TL'ye aldığı bildirildi. Parasını ödediği halde 3 yıl Veli B. ile Şevki K.'nin bu arazileri ekip biçmesine müsaade eden Fransız'ın bu yılın sonunda kendi tasarrufuna alacağı öğrenildi. Fransız'ın bu arazilerde ne tür faaliyet göstereceği bilinmiyor.

Bu arada 2006 yılının 6'ncı ayında Hatay'da yabancılara gayrimenkul satışı, ikinci bir emre kadar durdurulmuştu. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hatay yüzölçümünün binde 5'inden fazlasının yabancılara satılmış olması nedeniyle, ikinci emre kadar satışları yasaklamıştı. Hatay'da, yabancıların elinde 3 bin 700 taşınmaz bulunduğu ve bunun yaklaşık 2 bin 400'ünün Suriyelilere ait olduğu öğrenildi.

Yabancıların ülkelerine göre Hatay'daki taşınmaz sayısı şöyle; Suriye 2.400, Almanya 590, Lübnan 315, Brezilya 90, Ürdün 90, İran 50,Avusturya 35, ABD 30, İngiltere 25, Yunanistan 15, İsviçre 10, diğerleri 50.




--
http://www.vatanbir.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.