6 Mayıs 2009

ABD'NİN DÜNYADA OPERASYONLARININ YÜZDE 50 Sİ İNCİRLİKTEN GERÇEKLEŞİYOR!


ABD'nin Adana'daki İncirlik Üssü'ne ilişkin bir makale yayınlayan Fransız Le Monde gazetesi, şu aralar oldukça sakin olan üssün önümüzdeki günlerde hareketlenebileceğini yazdı. Gazetenin, Adana'ya gönderdiği muhabiri Nicolas Bourcier, İncirlik'teki durumu, "Sadece yarım düzine Amerikan kargo uçağı yükleri almak için bekliyor.

Havuz, base-ball ve golf sahası bir yükselen güneşe terk edilmiş gözüküyor. Sadece, yeni açılan Starbucks kafe ve ana komutanlık binası hayat emaresi veriyor. Üste operasyonlardan sorumlu Albay Philip McDaniel, 'Bir süredir telefonlarının bile çalmadığını söylüyor.'" şeklinde tasvir etti. Amerikalı komutanın "Fakat, en üst makamlarda İncirlik'in konuşulduğunu biliyorum." diyerek üssün önümüzdeki günlerde tekrar birinci plana çıkacağını öngördüğü belirtilen haberde, üssün ABD için Irak'tan çekilme ve Afganistan'daki birlikleri güçlendirme aşamasında "önemli bir rol oynayacağı" ifade ediliyor. Farklı sivil toplum kuruluşlarına göre, ABD'nin doksan B61 nükleer savaş başlığını İncirlik'te sakladığına da dikkat çeken Fransız gazeteci, bu soruyu Albay McDaniel'e de sormuş. Fakat, McDaniel, kısa keserek "bu konu hakkında konuşmayacağını" bildirmiş. ABD'nin dünyadaki askerî operasyonlarının yüzde 50'sinin Türkiye üzerinden gerçekleştiği bilgisine yer verilen haberde Usame Bin Ladin'in bu yüzden İncirlik'i hedefleri arasına koyduğunu hatırlattı.

Öte yandan, Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü bölgesel arabuluculuk girişimlerine dikkat çeken gazete, Türklerin Bush yönetiminden kaynaklanan gerilimli yılların ardından, Washington'un da "yeşil ışığıyla" uluslararası siyasette öne çıkmaya başladığını yazdı.

1 yorum:

  1. Dünyanın katili amerika,incirliği bir katliam merkezi olarak kullanmaktadır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.