26 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Blair de Haçlı Savaşını savunmuş

 

İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair'in de ABD Eski Başkanı George W. Bush gibi, Haçlı Savaşı mantığıyla Irak ve Kosova'daki savaşları desteklediği ortaya çıktı. Görevi sırasında Blair'in danışmanlığını yapan John Burton, Blair'de hakim olan düşüncenin "iyinin kötüye karşı galip gelmesi" olduğunu ve bunun büyük ölçüde Blair'in dini inançlarından kaynaklandığını söyledi.

Eileen McCabe ile ortaklaşa yazdığı "We Don't Do God" isimli kitabında 24 yıl boyunca Sadgefield bölgesindeki siyasi temsilcisi ve başbakanlığı döneminde danışmanı olduğu Tony Blair ile yaşadıklarını anlatan Burton, "Savaşçı Blair'in düşüncesini anlatmak çok kolaydır. O, inançlarının içinde yaşayan birisidir" ifadelerini kullandı.

Burton, Tony Blair'in bütün önemli kararlarında dini inançlarının etkisinin görüldüğünü belirterek, bu inançların Blair'e haklı olduğu konusunda sarsılmaz bir güven verdiğini ifade etti.

"Tony Blair, çoraplarına kadar Hristiyan'dır; o, 'Kosova'dan Sierra Leone ve Irak'a varıncaya kadar bütün askeri müdaheleler Hristiyanların verdiği savaşın bir parçasıdır' düşüncesini hep içinde taşımıştır" ifadelerini kullandı.

Blair'in, "Teröre karşı savaş"ı da ahlaki bir mesele olarak gördüğünü yazan Burton, eski başbakanın, Hristiyanlığın kendisine, neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda mutlak bir bilgi verdiğine inandığını söyledi.

Blair için, "İnsanların, politik kararlarını sorgulamalarını umursamazdı; ancak, insanlar ahlaki tutumunu sorgulamaya başladıklarında dehşete düşerdi" diyen Burton, bunun nedenini ise Tony Blair'in, siyasi yaşamı ile Hristiyanlık arasında bir sınır olmadığına inanmasına bağladı.

Hristiyanlık inancından kaynaklanan politika tercihlerine rağmen, Blair'in bunları fazla gündeme getirmediği de biliniyor. John Burton, kitabında bu konuya da değinmiş.

Burton'a göre, Alastair Campbell gibi önde gelen danışmanlar Tony Blair'i, toplum önünde dini inançları konu etmemesi için "We Don't Do God" (Biz tanrı yapmıyoruz) diyerek uyarmış. Blair de Amerikan siyasi sisteminde dinden ve inançlardan konuşmanın normal sayıldığını, kendi ülkesinde ise böyle bir konudan bahsettiği takdirde çılgın olarak görüleceğini söyleyerek dini inançlarından bahsedememesinden yakınmış.

Yine de Blair, sekülerizm ile mücadelesini sürdürmüş. Blair, "İngiltere'de toplumsal hayatı baskı altına alan sekülerizmle savaşalım" fikrinden vazgeçmemiş. Burton'ın aktardıklarına göre Tony Blair, "sekülerizmi başka bir yöne doğru itekleyelim" demiş.
DEVAMI>>>


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.