16 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Büyük Vatan Dostu Vahdettin!

BÜYÜK VATAN DOSTU VAHDETTİN!

 

 

                       

            Son Osmanlı  padişahı ve İslam halifesi, Sultan Birinci Abdülmecit Han’ın  oğullarından en küçüğüdür.  Annesi Gülistu Sultan’dır.  02 ŞUBAT 1861 tarihinde doğdu. Çok küçükken anne ve babasını kaybetti.  Ağabeyi İkinci Abdülhamit Han tarafından büyütülüp, himaye edildi.  Çok zeki olup, fıkıh bilgisinde pek ileriydi. 04 TEMMUZ 1918’de ağabeyi Sultan Reşad’ın vefat ettiği gün padişah ve halife oldu.

           

            16 MART 1920’de İSTANBUL itilaf devletleri tarafından işgal edildi. Vahdettin Han 11 MAYIS 1920’de düşmanların hazırladığı ve Anadolu’nun işgalini hazırlayan Sevr Anlaşması’nı bütün baskılara rağmen imzalamadı. İşgal altındaki İSTANBUL’dan vatanın kurtulamayacağını anlayan Vahdettin Han, bir gün saraya çağırdığı  Mustafa Kemal’i; “ Paşa, paşa! Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin. Bunları unutun. Asil şimdi yapacağın hepsinden mühim olabilir. Devleti kurturabilirsin” sözlerinden sonra , büyük yetkilerle Anadolu’ya gönderdi.

 

            Sultan Vahdettin Han, bundan sonra İSTANBUL’daki işgal kumandanlarını oyalamak ve Anadolu’daki  mücadeleyi gözden uzak tutmak, işgal devletlerine sezdirmemek için türlü siyasi gayretler içinde her türlü tehlikeyi göze alarak başlattı.  İSTANBUL’daki işgal kuvvetleri , 17 KASIM 1922 Cuma günü halifeyi baskı ve silah zoruyla Dolmabahçe sarayından motora alarak Malaya harp gemisine bıraktı. Bu gemi, son Osmanlı Padişahı ve İslam Halifesini, İngilizlerin Türk aydınlarını sürdüğü  Malta adası’na götürdü. Kıymetli son Osmanlı Padişahı  Sultan Vahdettin Han Hazretleri kendisine reva görülen bir şekilde acı ve sıkıntı içinde geçen bir sürgün hayatından sonra , 16 MAYIS 1926’da  İTALYA’da vefat etti. Cenazesi zamanın SURİYE Devlet Başkanı tarafından kendisine duyulan saygı gereği ŞAM’a getirilerek Sultan Selim Camii  Kabristanı’na defnedildi.

 

Büyük vatan dostu Sultan Vahdettin Han o, Türk hükümdarları arasında en küçük görünmeye mahkum, en büyüklerden biriydi.

 

Büyük Doğu Mimarı Necip Fazıl KISAKÜREK'in ''Vatan Haini Değil Büyük Vatan Dostu Vahdettin'' olarak tanımladığı ve Sultan Vahdettin'i anlattığı kitabı okuyanlar bilirler gerçeği ve yahudi eli ile yalan olarak yazılan bize ait olan tarihi...

           Bugünlerde bir okula asılan fotoğrafı ile gündeme gelen Sultan Vahdettin Han ile ilgili tartışmalar ne dün ne de bugün bitmemiş aksine gerçekle yalan arasında sıkıştırılan “Tarihi Vak'a” sözde adı tarihçi olanlarca da sonlandırılamamıştır..


Öncelikle Yeniçağ İsimli Gazete ile ilgili Net Tavır isimli internet sitesinden alıntıladığım aşağıdaki metni okumanız için yayınlıyorum.

          
'' MHP'ye genel başkan atamak dışında başka bir misyon yüklenmeyen Yeniçağ Gazetesi Osmanlı Padişahlarından Sultan Vahdettin ile ilgili olarak Solcu Eğitim-iş ağzından yaptığı haber kafalarda soru işareti bıraktı.''


           
Yeni Çağ isimli gazete bildiğimiz kadarı ile kurtuluş Savaşında ki Ruh 'tan dem vuran çağrıları ile gündeme gelen bir gazetedir. Görünmektedir ki ''İşbirlikçi Vahdettin Milli Eğitim'de'' başlığı altında AKP iktidarının yanlış icraatlarını açıklarken haberlerine Vahdettin Han'ı da alet etmiştir. 1919 ruhundan bahsedilecekse Vahdettin Han'sız bir kurtuluştan bahsetmek tarihi yanlış aksettirmekten başka bir işe yaramaz. Doğruyu gizleyemeyiz. Tarih kesinlikle yanlış bilgileri insanlara sunmakla yürümez. Tarih olguların/gerçeklerin bir bütünüdür. Bu olgular ise değiştirilmeye çalışıldığı için gerçek tarihini reddettiğinden dolayı TÜRKİYE bugün bu durumdadır.

 
           Bir kaç sene evvel Sol'un bir zamanlar büyük devrimcisi olarak görülen 12 EYLÜL  döneminde ki sol çıkışları ile de ünlenen ve en sonunda başbakan olan ve ölmeden önce de bütün bu siyasi karizma ve cumhuriyet savunuculuğunu bırakarak bir gerçeği İtiraf etmek zorunda kalan Bülent ECEVİT'in son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin Han “vatan haini” olmadığını ki doğru olan da budur söylemesi ile başlayan tartışmalar da yakın bir dönemimize damgasını vurmuştu. Vahdettin Han konusunda ak kara şeklinde ortaya çıkan görüşler dışında orta yolu takip eden tarihçiler ve aydınlar da var.

          Ancak görüş Vahdettin'in kesinlikle vatan haini olmadığı yönünde. Doğrusu da budur.

          Vahdettin Han' ile ilgili bu tartışmalar sürüp giderken aslında vatan dostu büyük Padişah Vahdettin Han ile ilgili ciddi ve gündemi sarsıcı eser Üstat Necip Fazıl'dan gelmiştir.

          Resmi tarih tezine aykırı olarak bu konuda ilk kitap 1968'de Necip Fazıl tarafından yayınlandı. Necip Fazıl'ın büyük gürültü koparan kitabı ilk olarak 1968'de Bugün Gazetesinde yazı dizileri yazıldı. Ardından Toker Yayınları tarafından, "Vatan Haini Değil, Büyük Vatan Dostu Sultan Vahdettin" adıyla yayınlandı. Necip Fazıl kitabında resmi tarih tezine aykırı olarak Sultan Vahdettin'in Milli Mücadele'yi desteklediğini, Mustafa Kemal Paşa'ya bu konuda önderlik etmesi için yüklü miktarda para yardımı yaptığını öne sürdü. Bu önemli doğru bilgiyi deşifre etmesi sonucu Necip Fazıl'ın Vahdettin'i aklayan kitabının başına bir sürü iş geldi, defalarca toplatıldı, dava açıldı, beraat etti yasaklandı.

           Ve Üstat Necip Fazıl Kısakürek yine bu kitabı ile tarihi gerçekleri aziz Türk Milletine duyurmuştur. Bu büyük sultan hakkında aydınlatıcı doğru bilgilere sahip bir başka bir kitap/eser olarak da yazar sayın Mustafa ARMAĞAN’ın “Küller Altında Yakın Tarih” isimli kitabını gösterebiliriz. Bu eser tarihimizi doğru olarak öğrenebileceğimiz yegane ender eserlerden biridir. Okumanızı önemle öneririm.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

16.05.2009

 

 

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.