27 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Çocuğunuz Büyüyor derken... "Cinsel Taciz"

Çocuklarınızı cinsel tacizden nasıl koruyabilirsiniz? Çocuklara yönelik “cinsel taciz” belirtileri...

Bir çocuğunuz olduğunu düşünün... 9 ay boyunca onun gelmesini heyecanla bekliyorsunuz. İlk kelimesini duymak için ya da ilk adımlarını görebilmek için büyük bir merakla bekliyorsunuz. Her anlamda korumaya çalışıyorsunuz, yediğini, içtiğini eksik etmiyor; bütün ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz.. Ağlamasına izin vermiyor, hep gülümsemesini istiyorsunuz. Hasta olduğunda içiniz sıkılıyor, düştüğünde sizin de canınız yanıyor... Sürekli yanındasınız, işteyken aklınız hep onda. Ve okula gitme zamanı başlıyor. "Çocuğum büyüyor artık" derken bütün herşey birden gölgeleniveriyor... Sebebi cinsel taciz... Peki çocuklarımızı nasıl koruyacağız? Bize ne gibi görevler düşüyor? En azından kendi açımızdan neler yapmamız gerekiyor?

Son günlerde okullarda meydana gelen 8 yaşındaki 2 öğrencinin bir üst
sınıftaki 3 öğrencinin tecavüzüne uğradığı ve yine  7. sınıftaki bir erkek öğrencinin 4. sınıftaki bir kız öğrenciyi tehditle oral sekse zorladığı haberlerinin basında yer alması, okullardaki cinsel taciz olaylarındaki artışı gündeme getirdi.

Cinsel taciz vakalarının büyük bir artış içine girdiğine dikkat çeken CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, "Ülkemizde cinsellik hala ayıp, yasak veya günah sayılıyor. Ailede ve okulda cinselliğe kesinlikle değinilmiyor. Bu nedenle cinsel eğitim olmadığında da bu tarz üzücü olayların ortaya çıkması kaçınılmazdır." dedi.
 

--
Efe HAN

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.