19 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Dünya Uygur Kurultayının Başlaması Arifesinde Çin Casuslarının Gözleri Kurultaya Çevrildi

Dünya Uygur Kurultayının Başlaması Arifesinde Çin Casuslarının Gözleri Kurultaya Çevrildi

            Dünya Uygur Kurultayı'nın 3. Genel Kurul Toplantısı Amerika'nın başkenti Waşington şehrinde yapılacak. Bu defaki kurultayda Uyur halkının 60 yıldır devam eden milli azatlık mücadelesi, bu esnada elde edilen neticeler, Doğu Türkistan'ın bu günkü durumu, durum değişikliği ve bütün Doğu Türkistan teşkilatlarının mevcut duruma yönelik bakış açıları gündeme getirilerek bundan sonraki hareket konuları tespit edilecek.

            Bu defaki kurultay işte böyle bir ehemmiyete sahip olduğundan, komünist Çin hâkimiyetine ait casusluk birimlerinin ilgi odağı haline geldi. Böylece Çin casusları gözlerini Amerika'da yapılacak olan Dünya Uygur Kurultayına diktiler.

            Uzun yıllardan beri komünist Çin kendisinin Doğu Türkistan halkına uygulamakta olduğu her türlü zulümler ve müstemlekecilik politikalarını dünyaya makyajlayarak göstermek gibi yalan haberlerle dünya kamuoyunu aldatma gayreti içinde ola geldi.

            Komünist Çin hükümeti çok miktarda bütçe ayırarak devlet bünyesindeki casusluk organlarını takviye ederek ve güçlendirerek Uygur halkına yönelik gözetlemeleri sıkılaştırırken, diğer yandan da devlet dışındaki Doğu Türkistan teşkilatlarına yönelik "göz kulak "olma gibi ajanlık faaliyetlerini güçlendirmektedir.

            Doğu Türkistan teşkilatları son yıllardan beri Rabiye Kadir'i önder kabul ederek birleşmek suretiyle, uluslar arasındaki demokrasi ve insan haklarını dünya kamuoyunda yaygınlaştırma mücadelesi vermekte sivil toplum örgütleri ile tam bir dayanışma içerisinde Doğu Türkistan halkının milli bağımsızlık mücadelelerini yeni bir seviyeye getirdi. Bu durumun ise elbette ki Uygurları her cihetten bastırarak dünya sahnesinden yok etmeye çalışan Çin müstemlekeci hâkimiyetini şaşkına çevirmemesi mümkün değil.

            Her yıl daha da güçlenmekte olan Doğu Türkistan milli özgürlük mücadelelerinden ciddi şekilde korkan komünist Çin hâkimiyeti günümüzde yurt dışında faaliyet göstermekte olan bütün Doğu Türkistan teşkilatlarına yönelik olan casusluk girişimlerini arttırarak Doğu Türkistan teşkilatlarının faaliyetlerini engelleme çabası içindedir.

            ETIC' in edindiği bilgilere göre, Çin casusları bu defa da Amerika'da yapılmakta olan Dünya Uygur Kurultayına her tür iktisadi yardımlar vasıtasıyla sızarak girmiş olup, onların vazifeleri bu defaki Dünya Uygur Kurultayına dair her türlü haberleri ele geçirmekmiş. Fakat Dünya Uygur Kurultayı görevlileri de ipin ucunu serbest bırakarak balık tutma ve uyanık davranarak kuyruğu kaptırmama taktiğini kullanmaktadırlar. Çin casuslarının bu defa gözlerine kestirdikleri hedefe ulaşmaları sadece zor olmakla kalmayıp bir gün mutlaka tarih ve vicdan yargısı önünde sorguya çekileceklerdir.

            Çin zulmü altında ağır ve zor günler geçirmekte olan halkımızın kan borcu onların boyunlarına çoktan asılmış olup, onlar bu ilmekten iki cihanda da kurtulamayacaklardır.


16.05.200 Duisburg Almanya

Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi

Uygur Türkçesinden Türkiye Türkçesine uyarlayan: Mehmet Emin BATUR

www.doguturkistancumhuriyeti.tr.gg



Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.