23 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Fetihle Yeniden Dirilmek

Nevzat LALELİ
Bir şeyin önemi, ona işaret eden bir büyüğün sözüne dayandırılmasından veya o gün cereyan eden (olan) bir büyük olayın yaşanmasından gelmektedir.Bunun da ötesinde tarihin belirlenmesinde müessir (etkili) olan, insanların büyük düşünmesi ve büyük hamleler yapmasıdır. Küçük düşünenler veya “burnundan ötesini göremeyenler…” büyük işleri başaramazlar ve büyük tarihi olaylara imza atamazlar.

       Bu temel tespitlerimizi daha müşahhas (somut) olaylarla ve örnekle açıklayabiliriz.

       29. Mayıs tarihi niçin önemlidir? Öncelikle bu önem, “Kostantiniyye’nin, Sultan Fatih tarafından feth edilerek alınması ve adının İstanbul (İslamı bol) olarak değiştirilmesinden” gelmektedir. Bu fetihle; küfrün, şirkin, zulmün merkezi durumundaki Garbın beli kırılmış ve bunların yerine hakkın, adaletin, ilmin ve sevginin kapıları açılmıştır.

       Ancak bu olayı büyük yapan önemli bir faktör de hiç şüphesiz, İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in (s.a.v) 500 sene kadar önce “İstanbul’un alınacağını…” müjdelemiş ve “İstanbul’u alan Kumandan ile onun askerini övmüş…” olmasıdır.

       İşte Sultan Fatih ve ondan önce İstanbul’u defalarca kuşatan İslam orduları, Peygamberimizin bu methine erişebilmek için bütün güçleriyle çalıştılar. Ancak fetih, Fatih Sultan Mehmet’e nasip olur. Her seferi hazırlayan kumandanlar da İstanbul’u feth etmiş gibi ecir ve sevaba nail olurlar (erişirler).

       BAZI ÖNEMLİ BÜYÜKLÜKLER

       Yazı başındaki ölçülere tekrar döndüğümüzde, Mayıs ayları tarihimizde zafer aylarıdır ve 29. Mayıs ise İstanbul’un Fethinin yıl dönüdür ve büyük bir gündür.

       Bütün imkânları seferber ederek İstanbul’un fethini gerçekleştiren hareket ve hamle büyük bir hamle ve harekettir. Onun için “Bir çağ kapatarak, yeni bir çağın açılmasıdır

       İstanbul gibi bütün Batılların (yanlışlıkların) merkezi olan bir şehrin alınabileceğini baştan düşünerek (kendinden evvelki başarısız kuşatmaları da bilerek) bütün çalışmalarını ve planlarını onun üzerine kurmak büyük bir düşüncedir. Nitekim Garbın elçisine söylenen “Bizim hükmümüzün eriştiği yerlere sizin hayaliniz bile erişemez” sözü, bu büyüklüğün en açık bir ifadesidir.

       Bu düşüncenin büyüklüğü ile azmin kuvvetinin bir işareti olan, “Ya ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni…” sözünü söyleyebilen Sultan Fatih de yine büyük bir insandır.

       Kuşatma esnasında İstanbul’un feth edilebilmesi için “Gemilerin karadan yürütülerek denize indirilmesi” gerçekten büyük bir olaydır. Hem de ordunun içerisinde birçok kumandanın, “Gemiler karadan mı yürütülürmüş. Bu imkânsız…” diyerek ters kanaat (ters görüş) belirttikleri halde.

       Bu büyüklüğün oluşmasında en büyük etkenin ise Ahir zaman Peygamberi Hazreti Muhammed’in(s.a.v) fethi Hadis-i şerifleriyle belirtmesi ve bu müjdeye erişmek için İslam Kumandanlarının sanki bu konuda birbirleriyle yarışmasıdır.

       NASIL KAHRAMAN OLUNUR                                                                     DEVAMI>>>


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.