26 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Mustafa Kemalin Şaşırtan İTİRAF BELGESİ Bulundu

 
-Mustafa Kemal, Milli mücadele fikrini Vahdettin’den aldığını itiraf ediyor.

 

     Bilinen resmi tarihin görüşü olarak Mustafa Kemal’in  Mayıs 1919 başlarında İstanbul’da düşman işgali altına düşmesi karşısında kurtuluş savaşı için gizlice ayrıldığı ve 19 mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak bastığı görüşleri  ve sonrasında milli mücadeleyi başlattığı görüşleri değişmez görüş olarak açıklandı ve 90 yıla yakın  bir zamandan beri de tekrarlandı.

 

    Ancak  Mustafa Kemal imzası ile 14 Haziran 1919 tarihinde Havza’dan İstanbul’a ve Padişaha çekilen telgraf metninin  Sivas Kongresi sonrası 14 Eylül 1919 tarihinde İrade-i Milliye gazetesinde yayınlanan metnin orijinal örneğinden yapılan çevirisi  şaşırtıcı bilgiler içeriyor. Ve Mustafa Kemal bahsi geçen telgraf metninde Milli Mücadeleyi  yapması için kendisini Vahdettin’in görevlendirdiğini itiraf ediyor.  Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın destekleri ile 2007 yılında yayınlanan İrade-i  Milliye gazetesinde yayınlandı.

 

    BANA MİLLİ MÜCADELE İLHAMINI SİZ VERDİNİZ!

 

Mustafa Kemal’in Osmanlı Padişahı Vahdettin’e Havza’dan çektiği 14 Haziran 1919 tarihli telgraf belgesinde yazılanlar:

 

   “ Padişahlık makamına!

    Padişahım, memleketin bugün uğradığı felaketler ve büyük tehlike karşısında ancak şahsınız başta olmak üzere milli mukaddes bir  bulunmasını vatan , devlet ve milletin istiklalini hanedanı altı buçuk asırlık yaşanmış tarihi kurtarabilir. Her tarafta bu görüş ve düşünce vardır.

    Son kez olarak huzurunuza kabul olunduğumda İzmir’de yaşanan üzücü olaydan (16 Mayıs 1919 günü Yunanlılar tarafından işgal edilmesi üzerine) pek hüzünlü olan kalbiniz bu noktayı ilhamatı (bana mücadele ilhamı vermiş olmanızı) bu anda dahi canlı olarak hatırlarım.  Şahsınızın görüşlerinden ilham alarak azim iman ile vazifeme devam ediyorum.

    Anadolu vilayet ve kazalarına ve hudud boylarına kadar milli mücadele düşüncesinin bütün kumandanlarda ve memurların hissiyatında ve çalışmalarında var olduğunu gördüm.

 

   İSTANBUL’DA İKEN BU GERÇEKLERİN FARKINDA DEĞİLDİM

 

Yazının Devamını Ve orjinal Tarihi Vesikasını Okumak İÇiN Tıklayınız.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.