T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Re: Menemen Olayının İç Yüzü;

Siz Menenmen olayını biliyormusunuz yoksa esnerkenmi konuşuyorsunuz. Ne demek Menemen olayı ile İslamiyete saldırı falan yoktur, Menenmen provokasyonunun yapılış sebebi sizin dinciler diye vasıflandırdığınız, bizim ise Allah dostları dediğimiz kesime yönelik yapılmış bir saldırıdır. İspatlayanlar kimler oluyor acaba, ayrıca neyi isbatlıyorlar. Bir tane keşi İslamcı diye yutturup yapılan saldırılar, tutuklamalar, idamlar nelerdir. Lütfen kardeşim bu kadarına da pes doğrusu, yani sen gel bana vur, sonradan pişkin pişkin de ki, sana vuranın benim olmadığım isbatlanmıştır acaba bu tavırlar niye. Şahsınızla alakalı değil de isbatlandı falan dediniz ya, süregelen ve her kesimin bildiği bir şey bu, Menemen İslamcılara karşı yapılmıştır.

Hadi oradan bari düşmanlığınızda bile samimi olun, garib anlayabilmiş değilim tavrınızı...


26 Mayıs 2009 Salı 23:29 tarihinde azmi berberoglu <azmiberberoglu@yahoo.de> yazdı:
Selamlar,

Menemen olayi üzerinden yine incilerin ortaya sacilmis olmasi sasirtmadi beni. Öncelikle sn. Yakup Musa müstear adiyla yazan arkadas iyi anlasin  ve bilsin istiyorum, MENEMEN olaynda kimsenin ISLAMIYETE saldirdigi filan yoktur. Ayrica dün olmadigi gibi bugünde ISLAMIYETE saldiri yoktur. Saldiri vardir diyereki olayi saptirmaya calisan, bizim Dinci diye nitelendirdigimiz, Din bezirganlari vardir oralikta.

Bir gazete haberinin, sanki ARSIV belgesiymis gibi sunulmasi olgusunu yadirgadim acikcasi, ancak yapanlarin nicin ve nedenlerini bilince, böylesine basit istismarlarin yapilabilmesinin normal oldugunu degerlendirdim.

Sayin  Musa,
Sizin olaylari nasil algilayip algilayamadiginiz tamamiyle sizin sorununuz, ancak bu kadar yalin gercekleri bizlere bu sekilde yutturmaya calismayin, fazla komik oluyor. Bu olaylarin sizin anlattiginiz gibi olmadigini, yüzlerce kez bu ve benzeri platformlarda ispatladilar...Siz hala ayni teraneleri tekrar tekrar yazarak ne yapmaya calisiyorsunuz.
Bilmiyorsaniz, lütfen biraz daha arastirin, yada birazcik dogrulari arastirin, DINCI'lere karsi olmakla, Din'e karsi olmak farkli seylerdir.

--- Yakup MUSA <yakupmusa@gmail.com> schrieb am Di, 26.5.2009:

Von: Yakup MUSA <yakupmusa@gmail.com>
Betreff: (anadoluhaber) Menemen Olayının İç Yüzü;
An: anadoluhaber@googlegroups.com, suheylapullu@hotmail.com, ozsavci@gmail.com, cengizonal.tarakcioglu@gmail.com
Datum: Dienstag, 26. Mai 2009, 18:26

 
MENEMEN OLAYININ İÇ YÜZÜ;
 
 

     Menemen faciası zamanının rejiminin provokate ettiği kuvvetle muhtemel olan önceden planlanmış bir katliamdır. Amaç İslam’ın kötü gösterilmesidir. Ama halkımız olayı yanlış bilmekte/halka yanlış lanse edilmektedir.

 

        Her Menemen olayında yine esip yağdırmışlar, suçu yüce İslam’ın dolayısıyla Müslümanların üzerine atmışlardır. 74 yıldır olayı yine gargaraya getirip gerçekliğinden saptırmışlar ve başarmışladır da. Olay temcit pilavına dönmüş iki slogan, üç beş şamata ve tehditler al sana Menemen olayı. Halbuki gerçek hiç de bilindiği gibi değildir. Olay tamamen saptırılmıştır. İşte Menemen olayının gerçek yüzü.

 

        Neden o mahkeme sırasında tutulan mahkeme zabıtlarını hiç sormuyorlar? Asıl gerçekler o mahkeme zabıtlarında gizli. O günkü devletin gazetesi/sözcüsü durumundaki Hakimiyet-i Milliye’de olayın hemen ardından yayımlanan birbiriyle çelişkili yazıların aslı astarını! Daha savcı ilk ifadeleri daha almadan, ANKARA’dan rejimin şefi bir gazetenin en ince ayrıntısına kadar olayı nasıl haber yaptığını:

 

        Geçelim bütün bunları da sadece bir tek şeyi açıklamalarını  isteyelim : “Kubilay’ın Yedek Teğmen olduğu zamanda Menemen Askerlik Şubesi Komutanı Yüzbaşı Fahri’nin, şubenin penceresinden eylemcilere ateş etmek isteyen askere bu iş sizin bildiğiniz gibi değil diyerek neden mani olduğunu? İsteyen gidip arşivden baksın diye kaynağını veriyorum: Milliyet Gazetesi’nin 30 Kanunuevvel 1930 tarihli sayısı: Aynen aktarıyorum. Okuyunuz;

       

“Hadiseyi gören Jandarma Komutanı elebaşıların yanına gelir. “Ne istiyorsunuz? Diye sorar. Asinin “Şeriat istiyorum diye karşılaşınca makamına dönüyor.  Maiyetindeki bulunan Jandarma neferlerini odasına alarak kapıyı kilitliyor. Pencereden Kubilay’ın başının kesilmesini seyrediyor. Maiyetindeki bir jandarma neferi dayanamayıp pencereden olsun ateş etmek istiyor.  Kumandan (Şube Komutanı Yüzbaşı Fahri A.Ç.) buna izin vermiyor. “Bu iş sizin bildiğiniz gibi değildir” diyor”

 

Bu gerçekleşen olaylara acaba kim cevap verecek? Olayın böyle neticelenmesinin sorumlusu ya da sorumluları kim? O Askerlik Şubesi Başkanı neden, kimden emir aldığından olaya müdahale etmiyor. Şu bir gerçek ki o yürüyen sözde Müslümanlar esrarkeş ve dinle alakası olmayan şarlatanlar takımıdır. Bir yerlerden almış oldukları emir doğrultusunda hareket ediyorlardı. Amaç sorumlu İslam’mış gibi gösterilmek. Provokasyon amacına ulaşıyor.

 

Peki sonradan gerçekleşen olaylar; Menemen’le hiç alakası olmadığı halde 90 yaşına merdiven dayamış biri olan Şeyh Esad Erbilli Efendiyi asamadıkları için hastanede anlaşılamayan bir şekilde vefat etmiş, bir rivayete göre de zehirlenerek öldürülmüştür. Bence öldürülmüş olduğu kesinde nasıl öldürüldüğü kesin değil. Henüz bilinmiyor. Sadece bir sır olarak kalmış. Devlet üstelik Şeyh Efendi’nin cenazesini ailesine vermiyor ve gömdüğü yeri de bildirmiyor. Şu anda yerini bilmiyorum ama bilenler ziyaret ediyorlarmış.

 

Bilgi edinme Kanununa göre ”Esad Erbilli hocayı nereye gömdünüz?”

 

Yukarıda da arz ettiğimiz gibi Menemen Faciasının aslı böyle. Ne denirse densin gerçekler yazdığımız gibi. Olan zavallı Asteğmen Kubilay’a oldu. Kurban o seçildi. Ama bu dünyada olmasa da öteki dünyada bunun hesabının sorulacağı muhakkak.

 

Selam saygı ve dualarımla.

 

 

Yakup MUSA

 

26.05.2009








--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.