7 Mayıs 2009

(anadoluhaber) Sanayiciyi bezdiren tüketim bedeli...

m
Sanayiciyi bezdiren tüketim bedeli...
 
UOSB'de faliyet gösteren firmalar toplam elektirik bedelinin yüzde 10'undan fazla ücret ödemek zorunda kalıyor. Peki sanayiciyi bezdiren bu ücret niçin alınıyor...
 
Bütün dünyayı etkisi altına alan küresel kriz sanayiciye zor günler yaşatıyor. Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde faturalara, OSB Dağıtım Sistemi Kullanım Bedeli adıyla, yansıtılan yüksek rakamlar ve ek vergiler bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin tepkisini çekiyor. UOSB'de faliyet gösteren sanayici toplam elektirik tüketim bedelinden 3'te 1 oranında fazla ücret ödüyor.
 
OSB DAĞITIM SİSTEMİ BEDELİ NE OLUYOR?
 
Küresel kriz sebebiyle zor günler yaşayan sanayici, her ay, elektirik faturasına yansıtılan, Perakende Satış Hizmet Bedeli, İletim Bedeli, Dağıtım Sistemi Kullanım Bedeli, OSB Dağıtım Sistemi Kullanım Bedeledi, Enerji Fonu, TRT Payı, Elektirik Tüketim Vergisi'ni de ödemek zorunda kalıyor.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmaları en fazla zorlayan yüzde 18'lik verginin dışında OSB Dağıtım Sistemi Kullanım Bedeli adı altında, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından alınan ücret oluşturuyor. Bu rakam, enerji tüketim bedelinin yüzde 10'undan fazla ediyor. 75 bin TL'lik elektirik faturası gelen bir firma, OSB Dağıtım Bedeli olarak yaklaşık 9 bin TL ödemek zorunda kalıyor...
 
ALTAY: YASAL BİR DÜZENLEME
 
Konuyla ilgili 8 SUTUN'a açıklamalarda bulunan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vedat Altay, düzenlemeyi savundu ve uygulamanın Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kanunu'na uygun olduğunu söyledi. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan yatırımların, sözkonusu bölgede faaliyet gösteren firmaların faturalarına yansıtıldığını ifade eden Altay, "5-6 milyon avroluk yatırım yaptık ve bunu kanuna göre firmaların faturalarına yansıtıyoruz. Elektirik sistemini TEDAŞ'dan devraldığımızda hiç bir yatırım yoktu. Çıkan bir fırtınada elektirikler kesiliyor ve bu da fabrikalara büyük zarar veriyordu. Trafoları yeniledik ve iletim sistemini toprak altına aldık" dedi.
Bölgede faliyet gösteren firmalar ise alt yapı yatırımlarının daha önceden yapılması gerektiğini savunuyor...
8 SUTUN
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.