T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Şimşek'ten Unakıtan'a övgülü veda

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni kabinede Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Mehmet Şimşek'e görevini devir etti. Teslim törenindeki espriler gülüşmelere neden oldu.
 

Kemal Unakıtan Maliye Bakanlığı görevini, Mehmet Şimşek'e devretti.
Makamda gerçekleşen devir teslimin ardından Unakıtan ve Şimşek, maliye bürokratlarıyla kısa bir toplantı yaptı.
Toplantının ardından yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte basına açıklama yapan Unakıtan, öncelikle 6,5 yıldır birlikte çalıştığı bakanlık personeline teşekkür etti.
Unakıtan, ''Birlikte vatana, millete, devlete hizmet ettik. İyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra da hep bu memleketimizin hizmetinde olacağız'' dedi.
Maliye Bakanlığının geleneği olan, köklü bakanlık olduğunu ifade eden Unakıtan, Mehmet Şimşek'in de Maliye bürokrasisini, dünya uygulamalarını iyi bildiğini, başarılı olacağına inandığını söyledi.
Unakıtan, ''Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Allah kolaylıklar versin, başarılar versin'' dedi.
''DÖNÜŞÜMÜ, SAYIN BAKANIN LİDERLİĞİNE BORÇLUYUZ''
Maliye Bakanlığına yeni atanan Mehmet Şimşek de görevi, büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla devraldığını söyledi.
Bakanlığın, 2002 yılından bu yana çok önemli reformlara imza attığını dile getiren Şimşek, bu çalışmalardan ''büyük bir övgüyle'' bahsetti.
Türkiye'de sağlanan mali disiplinin dünyada da takdir gördüğünü kaydeden Şimşek, reformlar hakkında bilgi verirken, ''Yaşadığımız dönüşümü çok değerli Bakanımızın vizyonuna, kararlılığına ve liderliğine borçluyuz. Sayın Bakanımızın liderliği sayesinde Türkiye özelleştirme alanında da bir altın dönem yaşamıştır'' dedi.
Özelleştirmenin başladığı dönemden 2002'ye kadar gerçekleştirilen özelleştirmelerin 6 katından fazlasının 7 yıl içinde yapıldığını ifade eden Şimşek, ''Sayın Bakanımızın Maliye Bakanlığı döneminde ortaya koyduğu güçlü performans, çıtayı ulaşılmaz bir seviyeye yükseltmiştir. Bu görevi, bu bilinçle devraldığımı belirtmek isterim. Sizlerin de destek ve katkılarıyla Sayın Bakanımızın ortaya koyduğu performansı devam ettireceğimize ve daha ileri taşıyacağımıza inancım tamdır'' şeklinde konuştu.
 
 
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.