16 Mayıs 2009

Domuz gribi Türkiye'de


Haseki'de güvenlik önlemleri artırıldı

ABD'den Irak'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen ve domuz gribi tespit edilen bir kişinin kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının ardından hastane bahçesi ve enfeksiyon hastalıkları bölümü girişinde sıkı tedbirler alındı. Enfeksiyon bölümüne girişi çıkışlar kontrol altına alınırken, domuz gribi teşhisi konan hastanın bulunduğu yerde bulunan görevliler koruyucu elbiseler giydi.

Polis ekipleri de, enfeksiyon hastalıkları bölümünün çevresine güvenlik şeridi çekti.


SAAT 08.35

Domuz gribi virüsü taşıdığı tespit edildi


ABD'den Irak'a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan bir kişide ''domuz gribi'' virüsü bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'den yola çıkarak Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek için İstanbul'a gelen bir kişide, Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaparken termal kamera aracılığıyla yüksek ateş tespit edildi.

Ulusal Grip Referans Laboratuvarlarında yapılan tetkikler sonucu bu kişide ''domuz gribi'' virüsü (Influenza A/H1N1) bulunduğu belirlendi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu vakanın sonuçlarıyla ilgili bakanlık yetkilileri ve bilim adamlarıyla Holiday In İstanbul Airport Nort Otel'de saat 10.00'da basın toplantısı yapacak.AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.