14 Mayıs 2009

.:: KomploTeorileri ::. Bir yazıda beyan edilen görüş ve düşünceler,aradan zaman geçince daha objektif olarak mı değerlendirilir ?


Merhaba
 
Beyan edilen görüş ve düşüncelerile yorumları , acaba günün koşulları,beyan eden kişi veya kişiler hakkındaki düşüncelerimiz veya o andaki duygu ve tutkularımız ile anlayışımıza göre mi değerlendiriyoruz.Aksi takdirde neden aradan zaman geçince değerlendirmeler değişiyor ?
Şimdi size ekte bir yazı sunacağım.Prof.Dr.Erol Manisalı 8 Kasım 2007 günü Cumhuriyet Gazetesinde Bıçak Sırtı adını verdiği köşerinde kaleme almış.
Aranızdan bazılarınız o gün, Erol Manisalı Hoca veya Cumhuriyet Gazetesini okuyamadığı için gözden kaçırmış olabilirsiniz elbette Cumhuriyet Gazetesi veya Erol Manisalı ya karşıt görüş sahibi de olabilirsiniz ama eminim ki hepiniz Yurdunu ,Milletini seven ,kalbi bunlar için çarpan kişilersiniz.
Şimdi sizlerden istirhamım ekteki yazıyı kim tarafından kaleme alındığına hiç bakmadan ,alabildiğince objektif bir bakış açısı ile okuyabilmenizdir.
Okuyun ,Yazının kaleme alındığı tarihten bu yana geçen süre içerisinde yaşananları da göz önüne getirip öyle değerlendirin.
Yazar haksız mı ?
Abdullah Gül'ün hangi koşullarda ,hangi gerekçelerle ve hangi ülkelere geziler yaptığını düşünün.
Bizi eleştiren Ülkelerin (AB,ABD vs.) kendi yaptıklarına bakın.Örneğin ABD'nin Afganistan ve Pakistanda yaptıkları ,bombalayarak öldürdüğü sivilleri,Svat Vadisini,Filistini,İsraili vs.düşünün.
Bir de bütün bu zulüm ve işkenceler ile katliamlara ne derecede tepki verebildiğimizi düşünün.Nedenlerini irdeleyin.
Yazarın da yazısında belirttiği  ,(Gunter Verheugen " Türkiye'nin AB'ye alınmayacağını,akıllı insanların anlayacağı bir üslupta söylüyoruz")   sözlerini,Danimarka Başbakanının Nato Genel Sekreteri olmasına karşı çıkış nedenlerimizi ,bu konuda resmi ağızların beyan ettikleri görüş ve düşüncelerini,Ülkenin resmi politikası olarak sergilediğimiz duruştan sonra ,hangi neden ve gerekçelerle aynı kişiyi onayladığımızı ,verilen sözler ile garantileri anımsayın bu arada Davosda ve sonrasında yaşananları da unutmadan söyleyin
 
Bizim Ülke olarak nasıl bir politikamız ve duruşumuz var ? 
 
Ülke olarak nasıl tanınıyoruz,saygınlığımız ne kadar ?
 
Dünya Uluslarına açıkca ilan ettiğimiz kırmızı çizgilerimize ne  oldu ?
 
Ekonomik, ve jeopolitik anlamda bağımsızlığımız hakkında neler düşünüyorsunuz ?
 
Ülkemizin Birleşmiş Milletlere nasıl ve hangi koşullarda üye olduğundan haberdar mısınız ?
 
Ülkemizde ve etrafımızda olup bitenleri nasıl karşılıyor ve yorumluyorsunuz.Gelecekte bölgemizde neler olabilir ?
 
Saygı ile vesselam
Eyvallah !
Levo 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.