14 Mayıs 2009

NATO Kazakistan'ı Afganistan'ı işgaline davet etti


Bu konuda açıklamayı NATO'nun Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simmons yaptı. Simmons'un açıklamasına göre gerekli resmi belgeler Kazakistan'a ulaştırıldı. Astana ise bu konuda hiçbir açıklama yapmadı.
NATO Kazakistan'a resmi teklif yaparak Afganistan'daki askeri operasyonlara katılmasını istedi.
Kazakistan Kollektif Güvenlik ve İş birliği teşkilatının üyesi olduğu teşkilattan yapılan açıklamada NATO'nun Afganistan'da yürütüğü operasyonlara asker göndermenin söz konusu olmadığı bildirildi.

Kazakistan'ın başka bir askeri ittifaka üye olması veya askeri operasyonlara katılabilmesi için teşkilat üyelerini bilgilendirmesi gerekiyor. Uzmanların görüşüne göre Kazakistan ordusu NATO standartlarına uygun bir şekilde hazırlanmakta. SSCB sonrasında Kazak subayları ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Türkiye gibi ülkelerin askeri okullarında eğitim aldı.Kazakistan son iki yıl içerisinde Afganistan'a 2.5 milyon dolar yardım yaptı.

NATO ayrıca Kazakistan'a Afgan ordusunun subaylarının hazırlanması için de yardımını teklif etti. Kazakistan operasyonlara katılmadan önce Rusya'nın düşüncelerine danıştı. Bu konuda kimsenin kuşkusu bulunmuyor. Gürcistan'da yapılan NATO tatbikatına katılmama sebebi de Rusya'nın buna karşı olmasıydı.

1 yorum:

  1. Tabii tabii. Muslumani muslumana kirdirmak en akillica ve en ucuz yol. Kazakistan da atom var ve yeni oyun Pakistanla Kazakistani karsi karsiya getirerek iki Musluman atom gucunu ortadan ucuzca kaldirmak, sonraki oyun Cin ve Hindistan ve Rusya.ABD ve Israil bolgenin tek super gucu olarak kalma pesinde .Yaziklar olsun satilmis liderlerin pesinde perisan olan milletlere..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.