T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) 1982 ANAYASASI TURKIYE'YE DAR GELIYOR

DOĞRU YOL PARTİSİ
GENEL MERKEZİ
 
1982 ANAYASASI TÜRKİYE'YE DAR GELİYOR, KURUCU MECLİS OLUŞTURULARAK YENİ ANAYASA YENİDEN YAPILMALIDIR.
 
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, uygun bir anayasa yapılması taraftarı olduklarını dile getirerek, "Anayasa değişikliği için milletvekillerinin yanı sıra, Anayasa Mahkemesi'nden, Yargıtay'dan, Barolar Birliği'nden, işçilerin temsilcilerinden, odalar birliğinden ve eski cumhurbaşkanlığından temsilcilerin oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.

DYP Kayseri İl Teşkilat binasının açılışı için kente gelen DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Türkiye'de teşkilat çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 45 ilde teşkilatın kurulduğunu ve 25 ilde de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Özaçıkgöz, kısa süre içerisinde Türkiye'deki il ve ilçelerde çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Kayseri'de hizmete açılan DYP il binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Özaçıkgöz, "Biz eskiden olduğu gibi bıraktığımız yerden devam etmeye geldik.

Türkiye'nin şu anki en büyük sorunu anayasa sorunudur. Sistem oturmamıştır. 1961 ve 1982 Anayasası, darbelerden sonra yapıldığı için bünyemize bazen bol, bazen dar gelmiştir. Bol gelmeyen, dar gelmeyen ve değişen dünya şartları içerisinde milletimize uygun bir anayasa yapılması taraftarıyız.
Anayasayı nasıl bir organ yapacak, kimler yapacak, belirlenmesi gerekir. Önümüzdeki seçimlerde anayasanın değiştirilmesi anlamında 100 kişilik bir kurucu meclisin kurulması gerekir. Her siyasi partiden milletvekillerinin yanı sıra, Anayasa Mahkemesi'nden, Yargıtay'dan, odalar birliğinden, Barolar Birliği'nden, işçilerden, eski cumhurbaşkanlığından temsilcilerin yeni anayasanın yapılması tebliğ edilmelidir" diye konuştu. Genel Başkan Özaçıkgöz, DYP Kayseri İl Başkanı Fatih Yılmaz'a ise yeni görevinde başarılar diledi.
 
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.