21 Haziran 2009

(anadoluhaber) Andıç sahte haberleri paşa fabrikasyonu...


Şok iddia: Gazeticiler karargahta!

Andıç sahte haberleri paşa fabrikasyonu...




Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen darbe andıcının sahte olduğuna yönelik haberlerin kaynağının bir orgeneral olduğu ileri sürüldü.

AK Parti ve Fethullah Gülen'i bitirme planı olarak basına yansıyan belge kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. Tartışmalar devam ederken Başbakan Tayyip Erdoğan, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Genelkurmay Başkanlığı, konunun askeri savcılık tarafından araştırıldığını açıkladı. Tartışma, 'Belge sahte mi, gerçek mi?' sorusuna odaklanırken, bazı gazetelerin 'andıç sahte' şeklinde yayın yapması dikkat çekti.

GAZETECİLER KARARGAHTA

'Belge sahte' şeklindeki haberlerin kaynağının Ankara'da görevli bir orgeneral olduğu ileri sürüldü. Bu orgeneralin devreye girerek, bazı gazetecileri karargaha çağırarak ayrı ayrı görüştüğü 'belgenin sahte olduğu yönünde' bilgiler verdiği iddia edildi.

İLETİŞİM DAİRESİ DEVRE DIŞI

Paşanın devreye girmesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a karşı girişim olarak yorumlandı. Başbuğ, görevi devraldığı dönemde yaptığı açıklamalarda basınla ilişkileri İletişim Daire Başkanlığı tarafından yürüteceğini söylemişti. Başbuğ, Tuğgeneral Metin Gürak'ı İletişim Daire Başkanlığı'na getirdi. Gürak, haftalık basın toplantıları düzenleyerek, gündemle ilgili gazetecileri bilgilendiriyordu. Orgeneralin İletişim Daire Başkanlığı'nı devredışı bırakarak, gazetecilerle bizzat kendisinin görüşmesi şaşkınlığa neden oldu.

Taraf, Yeni Şafak ve Star gazeteleri belgedeki imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu belirtirken, Habertürk aksini savundu, Sabah ve Akşam Gazeteleri ise iki farklı imza olduğunu yazdı. Doğan Grubu gazetelerinde ise imzanın sahte olup olmadığına ilişkin haberlere yer verilmemesi dikkat çekti.


Çevik Bir'e özendi

Andıcın sahte olduğu yönünde gazetecilere brifing veren orgeneralin girişimi 28 Şubat sürecinde aktif rol oynayan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'i hatırlattı. Çevik Bir de 28 Şubat döneminde gazetelerin temsilcilerini karargaha çağırarak, süreçle ilgili talimatlar veriyordu. Hatta o dönemde Genelkurmay Başkanlığı'nda gazetecilere laiklik adına verilen mücadeleyle ilgili brifing verilmişti. Orgeneralin, darbe andıcı için devreye girmesi, 'Çevik Bir'e özendi' şeklinde yorumlandı.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.