30 Haziran 2009

ÇİN DEKİ UYGUR UN KATİL MÜSEBBİ BELLİ OLDU...

Çin'de bir fabrikada iki Uygur'un öldürülmesi ve 118 kişinin yaralanmasına yol açan hafta sonunda meydana gelen kavganın sorumlusu olarak bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

60 yıldır Çin işğalinde bulunan ve sürekli asker , işci, devlet memuru, istihbaratcı adı altında milyonlarca han Çinlisini Doğu Türkistan a dolduran Çin Hükümeti'nin bu hırsı nezaman biteceği henuz belli değilken artık yurdunda azınlık durumuna düşmekte olan Uygur Gençleri devlet tarafından Çin' in iç kesimlerine serfiştirilmeye devam ediliyor…kimi kızlar henüz 14 yaşındayken gece kulüplerinde çalıştırılıyor, organ mafyalarına satiliyor…..

Haber konusu olan oyuncan fabrikası na geçen ay Doğu Türkistan dan 800 genç içci olarak getirilmişti, Dili,Dini, Dünya görüşü, yaşam tarzı birbirinden farklı olan ve 200 yıldır aralarında husumet olan iki toplumu aynı işyerinde çalıştırmak kolay olmasa gerek.

Zaten aynı Bögede bundan 20 – 25 yıl önce de Şuankı Dünya Uygur kurultayı başkanı Rabiye Kadır ve ortaklarının Milyon yuanlık serveti tam üç defa müsadere edilmiş ve gelecekteki Bu lider ana karakoldakı polis şefine neden böyle yapiyorsun? Her şeyimiz yasal ve vergi ödüyoruz dediğinde Bu Topraklarda kazandığın servet bize ait, senin güçlü olmanı istemiyoruz olmuştu.yukardan gelen emir böyle denmişti….

Bu satırların yazarı da yıllar önce önce Guangdong Bölgesinde bulunmuş ve defalarca Çinli yetkililerden horluk görmüş, hatta oteller Uygurları kabul etmeyin emri aldığı için sokakta yatmak zorunda kalmıştı.

Artık Çin deki sohbet sitelerinde ırkcı söylemlere sok rastliyoz…

Polis yetkilileri, Guangdon bölgesindeki Şaoguen kentindeki bir fabrikanın eski çalışanlarından olduğu belirlenen ve soyadı Zu olarak verilen kişinin yerel bir internet sitesine ''6 Uygur'un iki kıza tecavüz ettiği'' yönünde uydurma bir haber gönderdiği, bunun üzerine kentteki oyuncak fabrikasında çalışan Uygur ve Çinli işçiler arasında kavga çıktığını bildirdi.

Yetkililer, Zu'nun fabrikada tekrar iş bulabilmek için internet sitesine uydurma haber gönderdiğini itiraf ettiğine de kaydetti.

İki kişinin öldüğü, 14'ü ağır 118 kişinin yaralandığı kavga, yaklaşık 400 polisin müdahalesiyle sona ermişti ve fabrıka da çalışan 600 uygur işci bilinmeyen bir yere götürülmüştü.

Yerel Uygur haber sitelerinde , Uygurların Doğu Türkistan 'a gelen Çinlilerin sayılarının sürekli artmasına rağmen onlara tolerans gösterdikleri, ancak kendilerine aynı karşılığın verilmediğinden şikayetçi oldukları da kaydedildi.

UYGUR HABER AJANSI



Teker teker mi, yoksa hepsi birden mi? Arkadaşlarınızla ilgili güncel bilgileri tek bir yerden edinin.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.