27 Haziran 2009

(anadoluhaber) Çinliler ile Uygur Türkleri arasında çatışma.

Çinliler ile Uygur Türkleri arasında çatışma.

 

Dün sabah  yerel saat 2 sularında Çin in Guangdong  eyaletine bağlı shavguen kentindeki bir oyuncak fabrıkasında  Çinliler ile Uygur Türkleri arasında şiddetli  çatışma meydana geldiği belirtildi, shavguen kenti yetkililerininin açıklamasına göre  olayda  2 olü ,120 kışı yaralı olup bunlardan 81 kışı Uygur türkü  kalan 39 kışı ise Çinlilerden oluşuyor

Bazı yerel Çin haber sitelerine göre olayda ölenlerden 12kışı Uygur  6 sı ise Çinli,Hükümet yetkilileri olayın neden meydana geldiği hakkında henüz bir açıklama yapmazken olay yerine 400 polis 152 kurtarma ekibi gönderildiği ve 48 defa Ciddi kurtama faaliyetleri gerçekleştiği belirtildi. Bağımsız kaynaklardan aldığımız bilgiye göre 300 ye yakın Çinli işçi geçe yarsı Uygur işçilerin kaldığı yatak bınasına saldırmış ve Uygurlarda kendilerini savunmak için harekete geçtığı belirtildi. Çatışma 4 saat devam ettiği ve polis güçlerinin müdahelesiyle durudurulduğu gelen haberler arasında.

 

600 nefer Uygur işci  olası saldırıya maruz kalmaması için yatak binasından taşınmış olup çatışmada akan kanlar temizlik işcileri tarafından 2 saat  te ancak ortadan kaldırıldı.

 

Çinde Çin lisanında yayın yapan  uygurbiz sitesinin editörü ve bağımsız akademisyen  ilham tohti açık mektup yazarak  Shavguen kenti hükümeti nin bir an önce olayın failini ve gerçek sevebini açıklamaya ve Uygur işcilerin hak hukuku nu gözeterek adil yargılamaya çağırdı ve Çin in Uygur Türklerini İç kesimde zorla çalıştırmaya götürme politiklarını tekrar gözden geçirmeye davet etti.

 

UHA (UYGUR HABER AJANSI)

www.doguturkistanim.tr.gg



Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.