T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Hükümetin ABD ci ya da AB ci olduğu ne kadar doğru

Hükümetin ABD ci ya da AB ci olduğu ne kadar doğru
Bu konuda gruplarda yazılan pek çok yazıya tek tek yerine topluca cevabi görüşümü sunmak istiyorum.
Çokça söylendiği için sahih zannedilen sözler vardır bunlardan ikisi de Ak partinin ABD’nin hizmetinde olduğu ve AB’ci olduğudur. Bu doğrumudur? Ben artık kesinlikle doğru olduğuna inanmıyorum. Bu söz ABD ve AB ye zaten NATO üzerinden bağlı olan Devletimiz ve ordularımız tarafından değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek bir şekilde korunup durmakta olan bir durumun günah keçisi olarak hükümetlerin sırtına yüklenerek halkın nazarında devletin bu konuya angaje bağımlı kurumlarını aklamakta kullanılan günahlarından ikisidir.

İç düzenimizi ABD teşviki ve AB desteği ile her ihtilal den sonra yeniden dizayn edilişinde daima bu işte gönülsüz davranan ve ayak sürüyen hükümetleri ve meclisleri tasfiye etmiştir. Bu durum dahi meseleyi anlamak için yeterlidir.

Batılıların dünya egemenliğinde kullandıkları NATO ordusunun bir parçası ve bağlı birliği olan ordumuz olduğu yerde dururken TC. Hükümetlerini suçlamak doğrudan hedef saptırıp, işlenip durmakta olan suça bir suçlu bulup suçu ona yıkmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Hükümet ABD’nin hiç bir dediğini doğru dürüst tam olarak  yapmamış ve daima ayak sürüyüp ağırdan almış yada yarım yamalak yapmıştır. AB’nin dedikleri de aynen böyledir. Bir kaç örnek vereyim.

Teskereyi hükümet nasılsa geçirmek zorunda diye ucuz kahramanlığa soyunan CHP, içlerine kabul etmek de sakınca görmedikleri  ABD’li siyaset ve ekonomi operatörü Yahudi kökenli ABD ve TC.Vatandaşı Kemal Dervişin TC’nin o zamanki hükümetinin içine paraşütle indirdiği sırada buna devlet krizi çıkararak beklide bilinçli yol açan CB.Sezerinde itirazsız onayladığı Siyonist Kemal Derviş de dahil tümü ret oyu verip, Hükümeti ileride tezkere olayından dolayı ihanetle suçlayıp gerektiğinde düşürmek ve hatta vatana ihanetten mahkemeye sevk etmek kozunu elinde tutmak istemişler  bu suretle Hükümeti şantaj ile her dediklerini yapmaya mahkum etmek istemişlerdir. AKP’nin oyun kurucularından Bülent Arınç ve ekibi ufak bir karşı hamle ile oyunu bozmuş ve CHP’yi ve devlet içi bazı birimleri mat etmekle kalmamış aynı zamanda hem ABD nin oyununu da bozmuş hem de CHP ve yandaş birimlerin itibarlarını da patronları olan batılılar karşısında önemli ölçüde kaybettirmiştir. ABD, AB ve İsrail’in bütün karşı baskılarına rağmen onların gayrimeşru ilan ettikleri Filistin seçimlerini kazanan Halit Meşal'ı Türkiye de resmen konuk ederek batıların hiç beklemedikleri şekilde meydan okumuştur. Suriye’yi ABD işgalinden himayesine alarak kurtarmış ve ABD’nin BOP projesinin taşeronu diye takdim edilen hükümet aslında ABD’nin BOP projesini yerle bir etmiştir. Hem de bu bölgede bize danışılmadan oyun kurulamayacağını dünyaya da kabul ettirmiştir.

Davos çıkışı tüm dünyanın asla bozulması mümkün değil gibi görünen İsrail karşısındaki yarım ağız kem kümlerini bozarak, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz sözü ile insanlığa tercüman olmuş ve dünya Yahudi birlikteliği ve Siyonist örgütlerin asırlarca uğraşarak kurdukları dünya şantaj ve dehşet dengesini bir anda yerle bir etmiş dünya dengelerini değiştirecek düğmeye basmıştır.

Bu da Bu gün değişmek zorunda kalan ABD politikalarını eski rayından çıkarmıştır. Türkiye’deki dengelerinde değişmesine sebep olan uygulamaları sayesinde pozisyonlar değişmiş  eskiden hükümeti düşürmek için sadece Danıştay cinayeti yeterli gelirken, artık ne Cumhuriyet mitinglerinin sahte batıyoruz çığlıkları nede değişik dönemlerdeki askeri muhtıra girişimleri ve muhtıralar etkili olabilmiştir.

Şimdi gelelim AB konusuna, açıkça görülen şudur. Hükümet AB konusunda ayak sürüdükçe ya CHP ya da askeri cenahtan darbe söylentilerine delil teşkil eden bazı sızıntılar yapılarak adeta hükümete reformlarda ayak sürümeyi bırak yoksa seni düşürür çiğ çiğ yeriz mesajı verilip hükümetin gırtlağına bıçak dayanarak ya AB ye bu halkı sürmeye devam et yoksa bitersin mesajı verilmektedir.

AB yasalarında zinaya ve eşcinselliğe özgürlüklerde biraz belli etmeden bazı maddeleri getirmeden yada fark ettirmeden geçiştirmek istediğinde derhal CHP puştların özgürlüğünü kısıtlıyor zinaya ceza getirip piç nüfusun doğma özgürlüğünü engelliyor anlamındaki bazı sözleri yüksek sesle bağırıp medyaya oradan da AB gündemine taşıyıp aslında AB ye girmek ihbar etmektedir. Bu AB ye ülkemizin çıkarlarını düşünerek  girmeyelim diye değil. Halkımızın talepleri olan gelenek görenek yaşam tarzi din ve vicdan özgürlüğü gibi taleplerinin önlerini tıkayıp,  kendi nefsani ve şimdiye kadar olduğu gibi sorumluluk almadan tepede oturmak amaçlı yetki ve özgürlüklerini ön plana çıkararak girebilmek için yapılmaktadır.

AB ile birleşmeyi kendi kültürümüzden bir eser bırakmayacak şekilde gerçekleştirmek istedikleri buna da oyları yetmeyeceği için hükümetin oy tabanını da bu hükümeti kullanarak kendi projelerine destek amaçlı kullanmak istemelerindendir.  Aslında bu oyunun asli oyuncusu ve kumpasın bir parçası olduklarını ve askeri güçlerde dahil bazı güçler ile paslaşarak ülkeyi AB ye sürmekte en AB karşıtı kesimi yani AKP nin oy tabanını taşıyıcı olarak kullandıkları da açığa çıkmaktadır.

Siyaset siyasetin yöntem ve şifrelerini okumayı bilmeyenlerin yorumları ile anlaşılabilecek, çıplak gözle bakarak görülebilecek bir şey değildir.
Ancak şunu söyleyebilirim. Ne halkımız ne devletimiz ne de hükümetimiz batı ekseninden bütün bütün temelli kopup doğu eksenli başka bloklardan birinde yer almayı düşünmemektedir diyebilirim.

A.D.Şimşek 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.