6 Haziran 2009

(anadoluhaber) KADINPAZARI'NDAN MUHABBETLER

KADINPAZARI'NDAN  MUHABBETLER

Akşam yapacağımız toplantı için notlarımı düzenlemek hemde bir soluk alabilmek için Fatih’te Kadınpazarı olarak bilinen bölgede siirtlilerin çay bahçesinde oturuyorum. Konu ile ilgili değil ama Kadınpazarı ismini alan bu alan adını Osmanlı’da kadın esirlerin satıldığı bölge olduğundan taşımaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında da bu bölgede kadınlar genelde peynir- zeytin-et-süt gibi temel ürünleri burada satmaya başlayınca sırtına yüklenen adı bir kez daha perçinlemiş Kadın Pazarı. Fatih Belediyesi düzenleme yapana kadar barakalarda et ve et ürünleri satılan, siirtlilerin yoğunca yer aldığı, van kahvaltılıklarının satıldığı, kaçak çayın iyisini alacağınız bir mekandı burası. Ancak şimdi yeni yüzüyle makyajlanmış bir hanımefendi gibi saflığını ve berraklığını kaybetmiş bir halde buralar. Kadın Pazarı eski havasını, doğallığını bulamayacağınız bir beton-işyeri hüviyetine bürünmüş artık.

Evet konuma dönecek olursam; notlarım önümde oturup bir bardak çay söyledikten sonra aradan geçen 5-10 dakikanın ardından çevreme şöyle bir baktığımda sol yanımdaki masada Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan adayı Gani ŞAVATA’yı iki arkadaşı ile derin derin muhabbet ederken gördüm. Belli ki önemli bir mevzuda dertleşmekteydiler. Sokak ortasında atılan küçük tabureler üzerinde fazla yer kaplamadan çay bahçesi işletmenin doğal sonucu olarak insanlar birbirine yakın, birbirini duyacak derecede oturabilmekteler burada. İşte aynen böyle bir anda kulağım sağ yanımda oturan grubun muhabbetine daldı.

Beş arkadaş ( ki yaşları 40-50 arası) öyle derinlere dalmıştılar ki ne bizim onları duyuyor olmamız nede birbirlerini dinlemiyor olmaları önemli değildi. Gözgöze geldiğimiz laz olduğunu düşündügüm güzel insan masalarına davet ettiğinde hemen yanında oturan amcanın sözlerine tebessüm eden yüzüm hala kendine gelmemişti. Muhabbetlerini olduğum yerden takip ettiğimi işaret ederek kendi notlarımı düzenlemeye çalıştığım halde, bunu yapamayacağımı anladım.

Neler konuşuyorlardı neler. Hani ver ellerine yetki devlet kurar, devletleri yıkarlar derlerya işte o cinsten. Ben bu noktadan sonra sözü onların konuşmalarından aklımda kalanlara bırakayım istiyorum.


Konunun Devamını Okumak İçin TIKLAYIN  :  http://www.altsayfa.com/siyaset/328-kadinpazari



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.