12 Haziran 2009

(anadoluhaber) Kamerun'da Okul ve Cami Sevinci

Hayır Kervanı Yoluna Devam Ediyor

İHH İnsani Yardım Vakfı siz değerli gönüllülerimizin destekleriyle, hayır dualarıyla yardım çalışmalarına devam ediyor.

 

Kamerun’da Okul ve Cami Sevinci

Vakfımız Kamerunlu Müslümanların okul ve cami ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. İHH tarafından 2008 yılı Ocak ayında  temelleri atılan iki cami ve bir okulun açılışı gerçekleştirildi. Kamerun’un  5 milyon nüfuslu Duala kentinin Pekakatorz  ilçesinde Bursa Osman Gazi  Belediyesi’nin bağışlarıyla inşa edilen üç katlı  Osman Gazi Camii ibadete açıldı. 3 bin müslümanın  faydalanacağı ve üç kattan oluşan camiinin; bayan-erkek mescitleri ve okuma bölümü bulunmaktadır.

Duala kenti Dogbaşı ilçesinde ise 2 bin insanın yaşadığı mahallede 2048 metrekare  alan üzerinde  iki kattan oluşan Şerefoğlu camii ve yine iki kattan oluşan 8 sınıflı ilköğretim okulu hizmete açıldı.

 

 

Eğitimleri Aksamasın Diye Çadır Okul Kuruldu

Pakistan’da 2.5 milyon insan mülteci durumuna düştü. Zorunlu göç en çok da çocukları etkiliyor. İnsani krizin yaşandığı günden beri mültecilere sıcak yemek, gıda malzemesi ve giyecek dağıtımında bulunan, hastaları tedavi eden İHH ekipleri, Celala kampında kurduğu çadır okulla mülteci çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerine de başladı.  

 

 

 

Iraklı Mülteci Ailelere Yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Türkiye’de yaşayan mülteci ailelere de yardımlarını sürdürüyor. Ekiplerimiz, Çorum ilinde geçici olarak ikamet eden 100 Iraklı aileye kuru gıda, et ve kahvaltılıktan oluşan kumanya paketleri dağıttı. Yapılan yardımla mülteci ailelerin gıda ihtiyaçları belli bir süre için giderilmiş oldu.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı
Adres: Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 Pk. 34230 Fatih / İstanbul
Telefon: +90 212 6312121 Faks: +90 212 6217051  
Web: www.ihh.org.tr   E-mail: info@ihh.org.tr



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.