20 Haziran 2009

(anadoluhaber) "Kemalist Olarak Geçinenler Neler Yaptılar?"

 
KEMALİST OLARAK GEÇİNENLER NELER YAPTILAR!

 

 

 

            Olaylara Kemalist olarak geçinenlerin neler yaptıklarına ya da neler yapmadıklarına ulus devletçi yazar Ömer Lütfü METE’nin yazdıklarından bir bakalım.

 

            1 NİSAN 1939; ABD ile Ticari İmtiyaz Antlaşması ABD bu antlaşmayla “en çok imtiyaza sahip” ülke oluyor, bazı sanayi ürünleri için yüzde 12 ile yüzde 88 oranında gümrük indirimi sağlıyor.

 

            23 ŞUBAT 1945; ABD ile Karşılıklı Yardım Antlaşması… İkinci maddeye göre, TÜRKİYE Cumhuriyeti Hükümeti sağlamakla yükümlü olduğu hizmet, kolaylık ve bilgileri ABD’ye teslim edilecektir.

 

            27 ARALIK 1949; TÜRKİYE-ABD Eğitim Komisyonu Antlaşması, parası TÜRKİYE’den, harcaması ABD Büyükelçisi’nden.

 

            18 OCAK 1954; Petrol Kanunu, bunun sömürge yasası olduğunu sadece tek maddesi bile belgelemektedir. Yapılan sınırlama ile TÜRKİYE’de her şirket yılda en çok 10 sondaj yapabilir. Yani, yasa adeta “TÜRKİYE’de petrol aramak yasaktır” der. Petrol kanunu ancak müstemleke devletlerinde uygulanacak şartları içermektedir.

 

            25 EKİM 1959; Jüpiter Antlaşması ile ABD’nin nükleer başlıklı Jüpiter füzelerini TÜRKİYE’ye yerleştirmesi onaylanır. İşlem 1962’de tamamlanır. Yani vatan haini diye nitelendiren DP başlatır, vatanı kurtaran 27 MAYIS’çılar afiyetle bu işi başarıyla bitirirler.

 

            31 MAYIS 1968; ABD ile Borç Antlaşması yapılır, neticede TÜRKİYE’de bakırın fiili patronu ABD oluverir.

 

            29 KASIM 1982 ; Mutabakat Muhtırası, bu sayede ABD, BATMAN, MUŞ ve DİYARBAKIR’a çöreklenir.

 

            13 ARALIK 1995’de onaylanan, 1 OCAK 1996’da yürürlüğe giren Gümrük Birliği Antlaşması, buna göre TÜRKİYE, AB’nin izni olmadan herhangi bir ülke ile ticari antlaşma yapamaz, eli kolu bağlanır. (Yazar, 28 ŞUBAT’la birlikte hızlanan İSRAİL’le Stratejik Müttefiklik bahsine nedense işine gelmediğinden hiç girmiyor ve yazısında devam ediyor;)

 

            Ayrıca 1945’den beri sayısız uluslar arası örgütlere (IMF, AET, OECD, AGİG gibi) katılımı; bunların tamamını ülkemizin menfaatlerine, ulusal birlik ve bütünlüğüne ve stratejik olarak tehlike oluşturması nedeniyle kesinlikle katılıyor değilim.

 

            TÜRKİYE’de esas sorun her şeye duyarlı ve hükmettiği söylenen “Ulus Devlet” duyarlılığı bu süreç içerisinde nerdedir? Ulus Devletten bir sürü taviz verilirken, ülkenin aleyhine ve halkımızdan fedakarlık yapması istenen tehlikeli kanunlar çıkartılırken Kemalizim ne yapmıştır?

 

            Mesela MGK; TBMM ülkenin bütünlüğüne, ekonomik ve stratejik bir sürü tehlike içeren  kanunları “Avrupa Uyum Yasaları” adı altında meclisi gece gündüz çalıştırarak sanki halkın devletin lehineymiş gibi çıkartılırken acaba Hükümeti uyarmış mı? Ne gibi tavır takınmıştır? Ulusculuk adına acaba hangi kanun/işlemi engellemiş, müdahalede bulunmuştur? Hiç kafanızı yormayın ben söyleyeyim hiçbir şey yapmamıştır.

 

            Bu sözde Kemalistlerin gücü ancak kendi deyimlerine göre dincilere ve Kürtçülerden başka hiç kimseye geçmemiştir.

 

            Bu vatan hepimizin; kendilerinden dincilere ve Kürtçülere duyarlı oldukları kadar bu Avrupa Uyum Yasaları meclis gece gündüz çalıştırılarak çıkartırken onlardan kendilerine yakışır bir tutum izlemelerini beklerdik.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

Yakup MUSA

 

20.06.2009

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.