8 Haziran 2009

(anadoluhaber) Laiklik gündemde iken, ekonomi güzel miydi?

...
Başsavcı’nın sözlerine inananlar, zannederler ki, laiklik ve ekonomi, birbiri ile ters orantılı bir şekilde gündemi meşgul eder!
Hatta bu fikri biraz daha yorumlarsanız, “Laiklik gündemde tutulursa, ekonomi gündemden düşer. Laiklik gündemde ise, aynı zamanda ekonomi başarıdan başarıya da koşar” sonucuna bile varabilirsiniz..
Öyle mi acaba?
Hiç de değil. 28 Şubat sürecinin hemen sonrasında, Refahyol’un yıkılmasının akabinde, ekonomide yaşanan rezaletleri görmedik mi? Laiklik gündemde idi.. Ama ekonomi de gündemde idi. Çünkü tüm gizlemelere rağmen, ekonomideki başarısızlık, gündemden çıkartılamıyordu.. Laikliğin ön plana çıkarılmak istendiği o yıllarda, 50 milyar dolarlık banka hortumu yaşandı..
Siz laikliği gündemde tuttunuz.. Bu arada da ekonomiyi batıran hortumlar yaşandı.. Ekonomi size rağmen gündeme oturdu.
Selefiniz VuralSavaş, “RP’nin kapatılması yetmez, FP de kapatılsın” diye dava açtı.. Bu arada irili ufaklı 24 bankanın içleri boşaltılarak devlete bırakıldı..
Siz laikliği gündemde tutmak için çaba sarfettiniz, enflasyon % 60’larda dolaşıp, sizin suni gündeminizi altüst etti..
Şimdi ise, “% 10 enflasyon bile çok.Daha düşük enflasyon.. Daha canlı bir ekonomi” çıkışı ile, ekonomi ön plana çıkarılıp, suni gündem olan laiklikten bahsedilmiyor diye, Başsavcımız sitemde bulunuyor!

İstiyor ki, sabah akşam laikliği tartışalım.. Kim namaz kılıyor, kimin eşi başörtülü, bunları konuşalım.. Bunlarla ülke menfaatine ne eklenecek ise?!
Söyleyin Başsavcı, sizden önceki sabah akşam bu işlerle uğraştı.. Ne elde etti, açıklar mısınız? Erbakan Hoca’nın kıldığı namazı, Merve Kavakçı’nın başörtüsünü tartıştınız. Bu ülke ne kazandı bu tartışmalarla? Bugün ise, laikliği tartıştığınız yıllardan çok daha iyi bir ekonomik durum sözkonusu iken, yine eski dertleriniz depreşiyor: “Ekonomiyi değil, laikliği tartışalım..” O zaman soralım Başsavcı’ya, Hakkari’deki Ali amcanın, Van’daki Hüseyin dedenin, hatta Ankara’daki Mehmet beyin, İstanbul’daki Ayşe hanımın sıkıntılarına, laikliği tartışarak nasıl çözüm getireceksiniz?
Ekonomi yerine, laikliği gündemde tutarak, kimin hangi derdine çare olacaksınız?
 
Vakit


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.