7 Haziran 2009

(anadoluhaber) TÜRKÇE OLİMPİYATLARI


Kazım Öztürk
Eğitimci/Şair/Yazar


www.kazimozturk.com
www.antoloji.com/kazim_ozturk
www.hicrandergisi.com
e-mail: kazimozturk@kazimozturk.com
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI
7. uluslar arası Türkçe olimpiyatları yapıldı. Herkesin haklı teveccühüne mazhar oldu.  Türkçe olimpiyatları bana göre büyük bir reformdur. Buna sebep olan, çekirdeğini atan, tohumunu saçanlara minnettarım.
Düşünün bir kere dünyanın her tarafından gelen çocuklar, mükemmel bir Türkçe ile şarkılar, türküler söylüyor, şiirler okuyor, fıkralar anlatıyor.... rengi, ırkı, ülkesi, milleti ve milliyeti değişik hepsinin. Dinleri farklı olan da var.
Bütün bu farklılıkları bir kenara koyarak, tek bir noktada birleşmek; sadece bir konuda fikir birliği etmek; bunun söylenmesi belki kolaydır ama yapılması ve icrası zordur. Hem de son derece zor.
Bütün parçaları nefis bir Türkçeyle söylemek için aylarca, yıllarca çalışılmış, ter dökülmüş, gayret sergilenmiş... bu hususta olağanüstü çaba harcayan Türk öğretmenlerine teşekkür etmemek mümkün mü? Dahası Türkçe'nin dünya dili olması için dünyanın her köşesine okul açmak, en ücra ülkeye eğitimci göndermek!!! Bu, her babayiğidin harcı değildir. "Haydi seni şuraya gönderiyorum" deyince hiç tereddütsüz gitmek... dünyanın dört bir yanında görev yapan bu fedakar öğretmenlere bendeniz; asrımızın "Abdalan-ı Rum"u diyorum. Yani Anadolu erenleri olarak niteliyorum.
Kalpler böyle fethedilir. Gönüllere böyle girilir. Bunun bir başka adı da; "Dinler arası diyalog"dur. Türkçe olimpiyatlarının altında yatan asıl gerçek; İslâm'ın; hoşgörüsü, insan sevgisi, eşitlik anlayışı, herkese aynı pencereden bakışının.... dünyaya haykırılmasıdır.
Bugün dünya Türkiye'yi tanıyor. Hem de gelişmiş, ilerlemiş, dünya lideri olarak. Bunda Türkçe olimpiyatlarının, Türkçeyi, Türkleri, Türkiye'yi tanıtmak için can siperane çalışan, varını yoğunu bu uğurda feda eden kahraman insanlarımızın sayesinde...
Türkçe olimpiyatları, yarının eurovizyonuna rakiptir. Olmasını da istiyorum. Hem de canı gönülden. Bugün yeryüzünde İngilizce dünya dili olmuşsa, yarın da Türkçe dünya dili olmaya adaydır. Yalnız bir farkla; İngilizler, İngilizceyi, milletleri sömürgeleştirerek yapmış, fakat Türkler, Müslümanlar gönülleri fethederek yapacaklar. Bir başka husus; Bu Türkçe olimpiyatları; İslâmın; kanla, kılıçla, zorbalıkla yayılmadığının açık örneğidir. Ne mutlu bunu becerebilenlere.( 08. HAZİRAN 2009)

____________________________________________________________________________
İnternette takip ettiğin tüm siteler tek tık ötede! “Benim Mynet’im” de!

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.