24 Haziran 2009

(anadoluhaber) Üç Ayları Karşılamaya Hazır mısınız?

 

17 Haziran Perşembe, hicrî 1430 yılı Recep ayının ilk günü. Yani bu yılki rahmet ve bereket mevsimine ilk adımı 16 Haziran Çarşamba günü akşam namazından sonra atmış olacağız.

Recep ve Şaban ayları bir yandan Kur'ân ve hadislerde mazhar oldukları övgülerle, diğer yandan da Ramazan ayının habercisi olmaları itibariyle inananlar için farklı anlamlara sahipler. Nebî Aleyhisselâm'ın  "Recep Allah'ın  ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır" diyerek inananlara müjdelediği bu zaman dilimi diğer yanda aydınlıkların habercisi kandil gecelerinin de mevsimi.

Kutlu Geceler

Recep ayının perşembeyi cumaya bağlayan ilk gecesi Regaip Kandili...

Regaibin "istemek, arzu etmek, istekle yönelmek" anlamlarına gelen "rağbet" kelimesinden türediğini not düşüyor sözlükler. Bu gecenin adı Regaip çünkü Allah'ın rahmet kapılarını sonuna dek açtığı bu kandilde, O'nun lütufları ve affına rağbet edilecektir müminler tarafından.

26 Recep (bu yıl 19 Temmuz Pazar günü) ise Hz. Peygamber'in kutlu gece yolculuğuyla Allah katına vardığı gece; Miraç Kandili... Rahmet kapılarının bir kez daha sonuna dek açıldığı,  Peygamber-i Zîşan'ın her birimiz için bir miraç olan namaz hediyesiyle o yolculuktan döndüğü gece Miraç Kandili... Devamı>>


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.