20 Haziran 2009

.:: KomploTeorileri ::. ERDOĞAN, BELGENİN HAZIRLANDIĞI TERTİP MERKEZİNİ AÇIĞA VURDU

 
Türkiye bir haftadır Genelkurmay'ın sözde darbe planı hazırladığına ilişkin provokasyon belgesini tartışıyor.
Bir haftanın sonunda, ağırlıklı görüş, belgenin sahte olduğu ve Genelkurmay dışında bir yerde hazırlandığı noktasında toplandı.
Peki bu yer neresi? İşte bu soruya yanıt olacak önemli açıklama Tayyip Erdoğan'dan geldi.
Tayyip Erdoğan, belgenin, "İstihbarat" tarafından bulunup meydana çıkarıldığını açıkladı.

Erdoğan'ın "İstihbarat" dediği ise Emniyet içine yuvalanmış bir örgüt.  Kamuoyunda "Emniyet'teki F tipi (Fethullahçı) yapılanma" ya da "Erdoğan özel örgütü" olarak biliniyor. Ergenekon soruşturmasında yapılan aramaları da bu örgüt yürütüyor.

Belgenin bürosunda bulunduğu ileri sürülen Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin bürosunda bulunmadığını, sonradan eklendiğini belirtti. Öztürk'ün işyerindeki bilgisayarına da el konuldu. Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz, Öztürk'e ait bilgisayarın kopyalanmasına avukatlarının nezaret etmesinin polis tarafından engellendiğini söyledi. Ankara Barosu'nun da bu tutumu rapor ettiği ortaya çıktı.

Artık kamuoyunda belgenin sahte olup olmadığı tartışılmıyor. Tartışılan ve aydınlatılması istenen nokta bu belgeyi kimlerin hazırlayarak piyasaya sürdüğü. Belge tertibinin üzerine giden Genelkurmay da belgenin imal edildiği iddiasını araştırıyor. Genelkurmay İstihbaratı bunun için İçişleri Bakanlığı ile temasta.

Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in hafta başında Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’ı ziyareti bu açıdan önem taşıyor.  Üstelik bu toplantıya Fethullah sicilli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in katılmaması da dikkat çekiyor.

Komplonun açığa çıkarılması için yürütülen kapsamlı çalışmanın nihai sonucunun gelecek hafta içinde bizzat Genelkurmay Başkanı’nın ağzından açıklanması bekleniyor.


www.ulusalkanal.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.