6 Temmuz 2009

(anadoluhaber) ADALET // ŞEBNEM ÖZBEK




 (W)SEBNEM ÖZBEK sebnemenator@gmail.com
 6 Temmuz 2009 16:23

 ADALET



Kuddusi Okkır; Ergenekon davasından örgütün kasası olma suçlaması ile içeri alındığında sağlıklı biriydi. Ancak bir yıl sonra konulan kanser teşhisi yaşamına mal oldu. Çünkü PKK'nın eli kanlı katil lideri A. Öcalan'ın serçe parmağına zarar gelmesin diye çalışanlar; henüz hakim karşısına çıkıp derdini dahi anlatamayan Okkır'ın sağlık sorununu dile getirdiği bir çok dilekçesini görmezden geldi. Sabriye Okkır; hakim ve savcılar için suç duyurusunda bulundu; Adalet Bakanlığı soruşturmaya gerek olmadığı kararını verdi. Türk Tabipler Birliği açtığı soruşturma sonunda Bayrampaşa Devlet Hastanesinin tanı ve tedavi sürecini doğru yönetilmediğini açıkladı. Ancak Kaymakamlık; hastane görevlilerinin soruşturulmasına izin vermedi. Tedavi sürecinde götürüldüğü Haseki, Bakırköy Ruh ve Sinir ve Yedikule hastanelerindeki doktorlara ilişkin savcılıkların soruşturma talebini de İstanbul Valiliği kabul etmedi. Aynı şeyin başlarına gelmesinden çekinen askeri personelin; aynı zamanda hukuki hakları olan GATA'da tedavi edilmeleri ise Okkır'ın ölümünü önemsemeyenler tarafından GATAKULLİ başlıkları ile halka anlatıldı.

 

Hrant Dink cinayetinde ihmali bulunduğu gerekçesiyle iki Jandarma Astsubay ve Albay Ali Öz'ün soruşturulmasına dair izin; Askeri Savcılık tarafından verildi. Davanın sanıklarından polis muhbiri Erhan Tuncel'in, Hrant Dink'in öldürüleceğini, hatta ensesinden vurulacağını istihbarat görevlilerine rapor ettiği halde rapordan haberdar olan, ancak gereken önlemleri almayan Trabzon Emniyet Müdürleri ve 8 polis hakkındaysa Trabzon Valiliği soruşturma izni vermedi. Tıpkı dönemin İstanbul Emniyet Müdürü C. Cerrah'a, Vali M. Aksoy tarafından soruşturma izni verilmemesi gibi.

 

Ankara'da Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iki haftada tam 27 bebek öldü. Üstelik ölen bebekler ailelerine herhangi bir eşyaymış gibi kutu içinde teslim edildi. Ankara Valiliği Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi, klinik şefi ve iki doktor hakkında soruşturma izni vermedi.

 

Sağlık Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; iki Bakanlık Müfettişi, Müsteşar Yardımcısı, Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı hakkında, Neorecormon isimli ilaçta 8 milyon 311 bin lira (8 Trilyon 311 milyar) kamu zararını örtbas ettikleri ve zararı tartışmalı hale getirdikleri, Roche AŞ. firmasına ait 8 adet ilaçta kamu zararı oluştuğunu tespit ettikleri halde; tıpkı Neupuogen isimli ilaçta olduğu gibi toplam kamu zararını hesaplamadıkları, Sağlık Bakanlığı görevlilerinin kusuru nedeniyle oluşan kamu zararlarının görmezden gelinerek, zararın sadece firmalardan kaynaklandığına yer verildiği, bu şekilde Sağlık Bakanlığı yetkililerinin koruduğu gerekçesiyle istediği soruşturma iznini vermedi.

 

MAZLUMDER yetkilileri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Gazze'ye yönelik saldırılar nedeniyle, İsrail yöneticileri ve yetkilileri hakkındaki suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun içeriğinde İsrail Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı gibi bir çok kişi hakkında ''soykırım'' ve ''insanlığa karşı suç'' kapsamında cezalandırılması, söz konusu kişiler hakkında, Türkiye'ye girmeleri halinde tutuklanmaları için yakalama emri çıkartılması istenmişti. Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanına "Siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz" diyen Başbakan Erdoğan'ın AKP'sine mensup Adalet Bakanlığı; insanlık suçu işleyen İsrail yetkilileri hakkında soruşturma izni vermedi.

 

İçişleri Bakanlığı, Ankara'nın amblemini değiştiren Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptalini uygulamayan ve yasalara açıkça karşı çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı M. Gökçek hakkında kamu davası açılması için istenen soruşturma iznini vermedi.

BOTAŞ'ın 3 bürokratı hakkında Siemens'ten rüşvet aldıkları ve ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla yapılan suç duyurusuna da Enerji Bakanlığı soruşturma izni vermedi. Ergenekon soruşturmasında insanların özel görüşmeleri bile delil olarak iddianameye girmiş ve tutuklanmalarına neden olmuşken, Mavi Hat davasında sanık olan Rubil Gökdemir'in suç duyurusundan yola çıkarak hazırlanan iddianamedeki telefon görüşmelerinde Siemens'in Türkiye'de 57 milyon euro rüşvet dağıttığı açıkça konuşulduğu halde, bırakın tutuklamayı Enerji Bakanlığı izin vermediği için soruşturma dahi açılmadı.

Yapılan bir suç duyurusu nedeniyle Milli Eğitim Bakanlık Teftiş Kurulu tarafından Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Daire Başkanı ve kitap tavsiyelerinin yapıldığı komisyonda görevli 13 öğretmen hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldı. Müfettişler, soruşturma sonrasında TTK Başkanının görevden alınmasını ayrıca TTK'da görevli 13 öğretmen hakkında da disiplin yönünden kademe ilerlemesinin durdurulması, adli yönden ise Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararlarına vardı. Ancak Milli Eğitim Bakanı; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına istedikleri soruşturma iznini vermedi.

Geçen yıl yapılan operasyonda ölen 11 PKK'lıya ait cenazelerin, ailelerine teslim edilmemesini bir bildiriyle kınayan iki eski  DTP'li Genel Başkanının basın açıklamasında yer alan "Cenazelerin çeşitli bahaneler ileri sürülerek ailelerine verilmemesi operasyonda kimyasal silah kullandığı iddiasını güçlendirmektedir" sözleri nedeniyle "Cumhuriyeti ve devletin askeri kuvvetlerini alenen aşağılamak" iddiasıyla beşer yıl hapis istemiyle açılan davayı Adalet Bakanlığı "Asker kimyasal silah kullandı" sözlerinin düşünce özgürlüğü kapsamında söylendiğini gerekçe göstererek durdurdu. 

Bakanlıkların, valiliklerin, kaymakamlıkların izin vermemesi nedeniyle soruşturma açılmayan, yargılanmayan kişilerle ilgili o kadar çok örnek var ki. Söz konusu; doktor, öğretmen,  polis memuru, müdür, genel müdür ve hatta PKK'yı alenen desteklediği bilinen partinin eski genel başkanları bile hükümet ve devletin; yasalarca kendilerine verilen hakları kullanması neticesinde yargılanamamıştır.

Basit, sıradan memurlar yasalarca korunup soruşturma dahi geçirmezken; AKP hükümeti gece yarısı yasası ile her gün vatan savunmasında şehit olmayı göze alarak evlerinden çıkan Türk Ordusu mensuplarına sivil yargı önünü açtı. Herhangi bir ilçenin kaymakamının dahi soruşturma izni vermeme hakkı varken Genelkurmayı; kaymakam, vali veya herhangi bir bakanın sahip olduğu bu yetkinin dışında tuttu. İşin ilginç yanı; gözünün önünde eriyip gideni kendi eşi, kutu içinde verilen bebeği kendi bebeği, kamu zararı denilen ve trilyonlarla ifade edilen paranın kendi parası, rüşvet alanın ülke yararı gözetmeyeceğini, tavsiye edilen kitaplarla beyni yıkanan, yanlış ve yanlı bilgilerle donanan çocuğun kendi çocuğu, oğlunu ya da kocasını şehit edenin PKK olduğunu düşünmeyip eski DTP'lilerin yargılanmasının durdurulmasını göremeyenler, kendilerini bu insanların yerine koyamayanlar; yasayı destekledi. Polisin, devlet memurunun, doktorun, hakimin, savcının, genel müdürün, belediye başkanının, milletvekilinin, bakanların, başbakanın dokunulmazlıklarını görmeyenler; "Askerin dokunulmazlık zırhını delindi" haberlerini alkışladı. Oysa askerin dokunulmazlığı zaten yoktu. Hakkında iddiada bulunulan askeri personelin, askeri savcılık tarafından soruşturulduğu, suç unsuruna rastlanırsa dava açıldığı ve yargılandığı görmezden gelinirken; cinayetlerde, ölümlerde, rüşvetlerde, haksız kazançlarda; ismi geçenlerin soruşturulmasını, yargılanmasını önleyen yasalar ve amirleri tarafından kendilerine verilen dokunulmazlıkları görmezden gelindi. İşte AKP'nin ve AKP'lilerin adalet anlayışı.

ŞEBNEM ÖZBEK

06.07.2009



--
http://www.sebnemozbek.net/

YA YOLUNDA YÜRÜRÜZ...
YA BU UĞURDA ÖLÜRÜZ...

ŞEBNEM...


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.