4 Temmuz 2009

(anadoluhaber) CUMHURİYET GAZETESİ YÖNETİM KURULUNA

CUMHURİYET GAZETESİ YÖNETİM KURULUNA

                                                                          TÜRKİYE

               

KONU: Cumhuriyet okurları olarak, Cumhuriyet Gazetesi’nin kendisini internet teknolojileri doğrultusunda geliştirilmediğinden şikâyetçiyiz.

Cumhuriyet Gazetesi, İnternet teknolojisini etkin şekilde kullanamamaktadır.

AÇIKLAMA:

Cumhuriyet gazetesi yazarlarını, internet üzerinden gazeteye üye olmadan okuyamıyoruz. Bunun, günümüz koşullarında sağlıklı bir uygulama olduğunu düşünmüyoruz.

Google gibi, birçok haber arama motoru, Cumhuriyet Gazetesi arşivini tarıyamamaktadır. Çünkü gazetemiz, onu okumak isteyen herkese açık değildir. Gazetenin parasal sorunları yüzünden, Atatürk Cumhuriyetinin geliştirilmesinden yana olan fikir mücadelemiz sağlıklı yürütülememektedir.

Cumhuriyet gazetesi, kurtuluş mücadelemizin hatırasıdır. Bu hatıra, sıradan bir hatıra değildir.  Türkiye’nin geleceği ile ilgilidir. Bu hatıraya iyi sahip çıkılamamaktadır. Bunda, biz okurlar kadar, Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin de sorumluluğu vardır.

Haber toplayan sitelerde Cumhuriyet Gazetesi’nin adını hiç, ama hiç göremiyoruz. Bunun, çağdaş, demokratik fikirler doğrultusunda topluma yön vermeye çalışan bir gazete için büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz.

Birçok gazete reklam gelirleriyle ayakta duruyor. Cumhuriyet Gazetesi, reklam gelirini artırma konusunda yeteri kadar başarı gösterememektedir.

Gazetemiz, dijital satışla ayakta durmaya çalışıyor, bu da gazetemizin sürekli kan kaybetmesine neden olmaktadır. Görünen o ki, çağımızın en etkili iletişim aracı olan internetin mantığı, Cumhuriyet Gazetesi’ni yönetenlerce yeteri kadar kavranamamakta, bununla ilgili gerekli çalışmalar yapılamamaktadır.

 İnternet üzerinden Cumhuriyet Gazetesi’ne ulaşamayan okur, internet ortamında hangi gazeteyi bulursa onu okuyor. Hiç tanınmayan yerel gazetelerin,  haber sitelerinin yazarları, internet ortamında Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından daha çok tanınır ve okunur hale gelmiştir.

İnternet üzerinden abonelik sistemiyle Cumhuriyet Gazetesi’ni yaşatmak boş bir hayaldir. Bu fikirde ısrar etmek gazetenin sonu olacaktır.

Türkiye’nin, günümüz koşullarında Cumhuriyet Gazetesi gibi bir gazeteye çok ihtiyacı vardır.

Gazetemiz, kurulduğu günden bu güne modern Türkiye’nin kuruluş mücadelesine öncülük etmiştir. Bu öncü güç, internet teknolojisine yenik düşmüştür. İnternet yoluyla sesini tüm dünyaya duyuranlar emperyalizmimle işbirliği yapan yayın organları olmuştur.

E mail adresleri internette olmadığından Cumhuriyet okurları, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına e mail bile gönderememektedir.

Gazetemize yazı yazabilecek yüzlerce, hatta binlerce insan olduğu bilinmektedir.  Eli kalem tutan, çağdaş Türkiye’den yana olan aydınlar, internet ortamında gazetemize özgürce yazı yazamamaktadır.

Hürriyet, Milliyet, Haber Türk gibi birçok gazete, isteyen herkese, gazete sayfalarında blog oluşturma olanağı sağlamaktadır. Blogun dışında, bazı gazeteler okurlarına günülü muhabirlik olanağı dahi tanımaktadır. Bu sayfalar aracılığıyla birçok gazete hem okurla bütünleşmekte, hem de toplumu etkileme gücünü her geçen gün artırmaktadır.

Yıllar önce bu işi en iyi yapan gazete Cumhuriyet Gazetesiydi. Gazetemiz Cumhuriyet, çağ teknolojisini yakalamakta eskisi kadar başarılı olamamaktadır.

Cumhuriyet okurları olarak, gazetemizin bu durumda bulunmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye vahşi emperyalizme teslim olurken bizlerin çağ teknolojisini en iyi şeklide kullanıyor olmamız gerekirdi. Daha fazla geç kalınmadan bu konuda gerekli adımların atılmasını istiyoruz.

Cumhuriyet Gazetesi yalnızca onu yönetenlerin gazetesi değildir. Bu gazetede, Atatürk’ten bu güne, Atatürk Cumhuriyetine inanan Türk halkının gazetesidir.

Kaygımız bundandır.

Kaygımız, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savunan tüm kurum ve kuruluşların güç kaybediyor olmasındandır. Bizler yoksak, Atatürk Cumhuriyeti de olmayacaktır.

Tüm Cumhuriyet okurları adına gereğini bilgilerinize arz ediyorum.

Salih Ertan Ulakoğlu

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.