8 Temmuz 2009

(anadoluhaber) "Ezberbozan" Programına Tepki

“Ezberbozan” Programına Tepki

Vatandaşlar, TRT 1’de canlı yayınlanan Ezberbozan Programına tepki gösterdi.

TRT 1 kanalının izleyicileri, bir devlet kurumu olan TRT’nin tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini dile getirdi. Uzun zamandır TRT kanallarında, Ergenekon davasına ilişkin tarafsızlık ilkesine aykırı programlar yapıldığı söyleyen vatandaşlar, bu durumun demokrasimiz adına kaygı verici olduğunu belirti.

07.07.2009 gecesi TRT 1’de canlı yayınlanan ‘Ezberbozan’ adlı programın sunucusu Celal Kazdağlı ile programa katılan Tamer Korkmaz’ın,  hukukun temel ilkesi olan, suçu kanıtlanıncaya kadar hiçbir tutuklunun suçlu sayılmayacağı kuralını ihlal ederek, Uğur Mumcu’nun ölümünden, PKK olaylarına kadar, birçok suçu, ne olduğu belli olmayan, sözde ‘Ergenekon Öğürtü’yle ilişkilendirmiş olmaları tepkilere neden oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan Tamer Korkmaz’ın, Ezberbozan programında ‘Ergenekon davasından bir şey çıkmaz diyenler sürekli yanıldılar,’demesi, bir gazeteci olarak, devlet kanalı olan TRT’de hukuk kurallarını hiçe sayması, Ergenekon sanıkları hakkında bu kadar suçlayıcı konuşması, TRT’nin tarafsızlığına ilişkin endişeleri artırmıştır, dendi.

Ergenekon davasından yargılananları suçlu kabul ederek konuşan Korkmaz’ın, sözlerine şöyle devam ettiği belirtildi.

“Kennedy, ABD derin devleti tarafından öldürüldü. Bunun resmi bir belgesi yok. Böyle bir belge yok diye Kennedy’nin ABD derin devleti tarafından öldürüldüğünü kabul etmeyecek miyiz?”

Korkmaz’ın, Uğur Mumcu’nun ölümünden, Cem Ersever’in ölümüne kadar ne kadar cinayet varsa hepsini Ergenekoncuların üzerine yıkması, gerçeklerin üstünü Ergenekon yalanıyla kapama çabası olarak görüldü. Vatandaşlar, “TRT bu çabaya ortak mı oluyor?” diye sordu.

Programda Celal Kazdağlı, Korkmaz’a, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’nun, “Uğur Mumcu yaşasaydı Ergenekon davasından tutuklanırdı,” dediğini hatırlattı. Korkmaz, bu hatırlatmaya, ‘Sanmıyorum’ şeklinde karşılık verdi,” diyen vatandaşlar şunları dile getirdi:

“TRT özel bir kanal değil. TRT toplumun tüm kesimlerine ait bir kanaldır. TRT bizlerin vergisiyle bu günlere gelmiştir. TRT’yi devlet ciddiyeti içinde program yapmaya çağırıyoruz. TRT, suçu kesinleşmemiş kişilerin suçlamasına dönük program yapamaz. TRT, tarafsızlık ilkesini her geçen gün daha çok göz ardı etmektedir. Ülkeyi yönetenler ellerini yalnız TSK’nın değil, TRT’in üzerinden de çekmelidir. Bu durum bizleri kaygılandırıyor. Hitler dönemindeki gibi aydınlarımız, yaşlarına ya da hastalıklarına bakılmaksızın evlerinden alınıp hapse atılıyor. Bu insanlar, neyle suçlandıklarını bilmiyor. TRT’de onları suçlu kabul ederek programlar yapıyor. TRT, AKP’nin kanalı değildir. Deniz Feneri Davası’na hiç değinmeyen TRT’nin, aydınlarımıza karşı takındığı bu tavır ülkemiz adına endişe vericidir. İlgili ve yetkili kişileri TRT’yi bu konuda uyarmaya davet ediyoruz. Her şey artık AKP’nin elinde ve kontrolündeyse yapacak bir şey yok. Hukuk da, TRT de, her şey AKP’nin istediği gibi olacaksa, ya da olduysa hepimize geçmiş olsun. Durum bu değilse ilgililer görevlerinin başına dönsün! Demokrasi hepimize lazımdır. Bu yapılanların adı demokrasi değildir. Bu düpedüz bir darbedir. Türkiye’nin aydınları bu darbenin altında ezilmektedir.”

Haber: Salih Ertan Ulakoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.