18 Temmuz 2009

(anadoluhaber) HAZİRAN-TEMMUZ 2009 EĞİTİM OLAYLARI

 HAZİRAN-TEMMUZ 2009 EĞİTİM OLAYLARI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) müdür ve müdür yardımcısı atamalarında bine yakın kişi, kariyer ve liyakat gözetilmeden atandı” iddiasında bulundu. Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Eğitim-Sen'in, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in “Bakanlık oluru” ile yaptığı atamalar konusunda hukuk mücadelesi başlattığını kaydetti. (15.06.2009 hurriyet.com)

*

Spor liseleri 'Anadolu Lisesi' oldu. Güzel sanatlar ve spor liseleri yeni düzenlemeyle 'Anadolu Lisesi' statüsüne geçti (16.06. 2009 radikal.com)

*

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu e-kayıt sistemi her yıl yaşanan torpille öğrenci yerleştirme olaylarının önüne geçti. Elektronik ortamda yapılan kayıtların sonucu 29 Haziran'da velilere duyurulacak (17.06.2009 sabah.com.tr)

*

Milli Eğitim Bakanlığı, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında tüm resmi ilköğretim okullarının birinci sınıflarına kayıtların önceki yıllardan farklı bir şekilde yapılacağını belirterek velileri uyardı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada e-devlet uygulaması kapsamında, ulusal adres veri tabanındaki bilgiler esas alınarak öğrencilerin okullara otomatik olarak yerleştirileceği, velilerin form doldurması ve önkayıt yaptırmasına gerek olmadığı bildirildi.
Velilerin çocukların hangi okula yerleştirildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesindeki veri bilgilendirme sisteminde veya en yakındaki bir ilköğretim okuluna giderek öğrenebileceği ifade edildi. (18.06.2009 gazetekadikoy.com)

*

Dün Milli Eğitim Bakanlığı'ndan arayıp; yanlış yayılan bilginin düzeltmesini yaptılar; Okul yetkileri valilikten alınıp, yerel yönetimlere verilmeyecekmiş... (19.06.2009, İdil Çeliker, gunes.com)

*

Ders kitaplarındaki misyonerlik düşmanlığına Bakan Nimet Çubukçu el koydu: Bu durum düzelecek. (20.06.2009 taraf.com)

*

Doğu ile batı illeri arasında toplam 120 bin öğrenciyi buluşturarak aradaki setleri yıkan Gönül Köprüsü bu yıl da kuruluyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell'in ortaklaşa yürüttüğü proje, 23 Haziran'da başlıyor. (21.06.2009

*

Üniversite giriş sınavıyla ilgili olarak tek tartışılan husus kaç sorunun yanlış olduğuydu. Oysa ilkokuldan itibaren test çözme yönteminde karar kılınmış olunması başlı başına tartışma konusu. Ferda Keskin, eğitim-öğretim sistemimizin çoktan seçmeli sınavlara endekslenmesi ve dershanelerin okulun yerini almasının sonuçlarını görmek için bir üniversite öğrencisinin sınav cevap kağıdına bakmanın yeterli olduğunun söylüyor. (22.06.2009 stargazete.com)

*

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İktidara geldiğinde başta milletvekili lojmanları olmak üzere devlet lojmanlarını satışa çıkarma ve lojman saltanatına son verme sözü veren hükümetin, kamunun elindeki lojman ve sosyal tesis sayısını beklenenin aksine azaltmadığını ve devletteki lojman kamburunun gittikçe büyüdüğünü söyledi. (23.06.2009 haberanaliz.com)

*

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bundan sonra sözleşmeli öğretmen alınmayacağını, mevcut sözleşmeli öğretmenlerinde kadroya geçirileceğini söyledi (24 Haz.2009 haberturk.com)

*

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de kız çocukların okullaşma oranın artırılması amacıyla 10 milyon Euro’luk hibe verecek. Güneydoğu, Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinden sivil toplum kuruluşları, okullar, belediyeler ve KOBİ'lerin katılabileceği programda her projeye 50 bin ile 150 bin Euro arasında destek verilecek. (25.06.2009 Stargazete.com)

*

Türkiye'de en fazla ek ders ücreti, Bingöl'de görev yapan öğretmenlere ödeniyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük iller, sıralamada çok gerilerde kalıyor. AA muhabirinin Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, 702 bin 553 eğitim görevlisine Mayıs ayı için 262 milyon 254 bin 741,8 lira ek ders ücreti ödendi. (26.06.09 zaman.com)

*

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 6 ve 7 Haziran'da yapılan Açık öğretim Jandarma ve Polis Önlisans Meslek Eğitimi Programı final sınavında sorulan “Aşağıdakilerden hangisi kadına özgü bir davranıştır” sorusu ile cevap anahtarında yer alan 'çokbilmişlik', 'baskıcılık', 'konuşkanlık', 'mantıksal düşünme' ve 'kendine güvenme' seçeneklerine sert tepki gösterdi. (26.06.2009 eğitim gazetesi.com)

*

Veliler internetten form doldurma, okula başvurma, ön kayıt işlemleri yapmadan çocuklarının okullarını MEB'nin internet sitesinden öğrenebilecek. (28.07.2009 sabah.com.tr)

*

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, müfettiş soruşturmalarının sağlıklı yürütülmediği öne sürüldü. Öğretmenler, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan’a yakın olan okul ve kurum müdürlerinin ilköğretim müfettişleri tarafından korunduğundan yakındı. (29.06.2009 ogretmenlersitesi.com)

*

Türk-AB ilişkilerinin en önemli sorun başlıklarından Heybeliada Ruhban Okulu’nun 38 yıl sonra yeniden açılmasına yönelik çalışmalar yoğunlaştı. (30.06.2009 hurriyet.com.tr)

*

Her yıl yüz binlerce kitap basan Milli Eğitim Bakanlığı bugüne kadar birçok skandalla gündeme geldi. Bazen ahlak sınırını aşan yayınlar ortaya çıktı, bazen ise hatalı bilgiler. Ancak bu sefer MEB yayınlarında öyle bir hata yapıldı ki Türkiye haritası üzerinde iki koca il bir anda yok oldu. Bu iller, 350 bin nüfuslu Karabük ve 200 bin nüfuslu Osmaniye.. 15 yıldır il statüsünde bulunan Karabüklüler bu durumdan oldukça rahatsız. Haritada, en son il olan Düzce bile yer alırken kendilerinin neden çıkarıldığı sorusuna cevap arayan Karabüklüler milletvekillerini de devreye sokmuş durumda. Osmaniyeliler de konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor (01.07.2009 haberturk.com)

*

BAŞTA ek ders olmak üzere eğitim çalışanlarının çeşitli sorunlarını anlatmak için Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan randevu isteyen Eğitim-İş, tüm çabasına rağmen olumlu yanıt alamayınca, sendikal mücadele tarihine geçecek yeni bir yöntem buldu. Sendika Başkanı Yüksel Adıbelli, izleyecekleri stratejiyi, 'Bakan bize aylardır randevu vermiyor. Biz de, 55 bin arkadaşımızın hazırladığı dilekçeyi kendisine kargoyla ulaştıracağız' diye açıkladı. (02.07.2009 ANKA)

*

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bu yıl eğitimde yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen yönetimini makamında kabul etti. Sendika Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitim sorunlarıyla ilgili artık 'rica edici' değil 'çözümde paydaş' olarak sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi. (03.07.2009 internethaber.com)

*

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Ankara'ya gelen öğrencileri kabul etti. (07.07.2009 basakgazetesi.com)

İstanbul'da 22 okul satışa çıkarılıyor. Satışlara rantı çok yüksek okullardan başlanabileceğini dile getiren İstanbul Valisi Muammer Güler, "satışı yapılacak okulların mekanı, turizm veya iş merkezi olarak değerlendirilebilir" dedi. (08.07.2009 ulusalkanal.com.tr)

*

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), halen eğitim hizmeti veren okullar ile tarihi nitelikteki okulların satışına ilişkin hiçbir çalışma bulunmadığını bildirdi. (08/07/2009 zaman.com.tr)

*

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Özürlü Bireylere Uygulanacak Destek Eğitim Programları ve Eğitim Giderlerinin Karşılanmasına Dair Yönetmelik'e göre engelli bireyler, eğitim personeli ve kuruma ait tüm bilgiler merkezî bir veri tabanı havuzunda toplanarak, internet üzerinden online takip edilecek. (09.07.2009 zaman.com.tr)

*

Özel rehabilitasyon merkezleri internetten izlenecek
Milli Eğitim Bakanlığı, adı sık sık yolsuzluk ve soruşturmalarla gündeme gelen özel rehabilitasyon merkezlerine çekidüzen veriyor. Sayıları 3 yılda bin 700'e çıkan kuruluşlar için ilk defa bir yönetmelik hazırlandı. (10.07.2009 engellilersitesi.com)

*

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerden Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda ilgili mevzuatına göre geçici olarak görevlendirilenlere, 1 Temmuz 2006 ile 23 Ocak 2009 tarihleri arasında yapılan ek ödemeler nedeniyle borç çıkarılmayacak. Çıkarılmış borçların tahsilinden vazgeçilerek, borç takibi işlemine son verilecek. (09.07.2009 sabah.com.tr)

*

Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasına olumlu baktıklarını belirten Özcan, bu konuda bir çalışma istenmediğini söyledi (10.07.2009 sabah.com.tr)

*

Eğitim Sen Bolu şube başkanı Metin Demirel Okul kıyafetlerinde tek renk, tek model yaklaşımının, tek tip insan yaratma yaklaşımının yansıması olduğunu söyleyerek bu duruma bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi (11.07.2007 boluolay.com)

*

Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ve Eğim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç’ın okul satışlarına karşı olduklarını duyurmalarının ardından sendikalı öğretmenler, konunun çözüm gerektirdiğini, “karşıyız” demekle soruna çözüm bulunmadığını belirti. (11.07.2009 megahaber.net)

*

8. sınıf öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı SBS’de şampiyonluk üçe bölündü. İstanbul Ankara ve Malatya’da sınava giren öğrenciler 500’er puan alarak birinciliği paylaştı (11.07.2009 stargazetesi.com)

Hazırlayan: Salih Ertan Ulakoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.