1 Temmuz 2009

(anadoluhaber) Hepsi Birden Delirdi mi Yoksa Zihin Kontrolü Mümkün mü?

Hepsi Birden Delirdi mi  Yoksa Zihin Kontrolü Mümkün mü?

Onunla bir avukatın bürosunda tanıştık. 30’lu yaşlarında, bir ilköğretim okulunda öğretmen. Bir gün durduk yere, düşüncelerine paralel şekilde ortaya çıkan işaretler fark etmiş. Bu işaretler zamanla yerini kafasının içinde iki kişinin karşılıklı konuşmasına bırakmış. Fakat o deli değil, bir kurban olduğu görüşünde. Zihin Kontrolü’ne uğradığını söylüyor, kendisini takibe alan gizemli kişileri ya da kurumu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet etmenin yollarını arıyor.
“Bu kontrol bazen bir işaret, bazen bir renk ya da şekil olarak karşınıza çıkıyor. Sonra, kaynağı belirsiz gürültüler...
 En ilginci de bazen her şeyin normal gittiği bir anda, aniden kafamın içinde iki kişi karşılıklı konuşmaya başlıyor.
Deli derler diye yaşadıklarınızı çevrenize söyleyemiyorsunuz. Aileme açtığımda psikoloğa götürüldüm, bir süre gözetim altında da kaldım. Herhangi bir ruhsal problem tespit edemediler. Bunu uzun süre önce bir gösteri sırasında gözaltına alınıp fişlenmiş olmama bağlıyorum.”
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri uzun süredir böyle çok başvuru olduğunu söylüyor:
“Daha dün bir başvuru oldu. Onları dinliyor ve kayıt altına alıyoruz.
Bir kısmı çok soyut iddialarla, bir kısmı elinde dosyayla geliyor.
Bazı başvuru sahipleriyle uzun sohbetler ediyoruz, psikolojik danışma merkezi gibi çalışıyoruz. Hepsinde ortak nokta; ruh durumlarında acelecilik, tahamülsüzlük, genel anlatımlar.
Somut adres gösterebilseler, bir araba, bir tarif olsa, suç duyurusuna yeter bir şey, savcılığa taşır, basına açıklarız. Muhatabı belirsiz bir başvuruyu savcılığa taşımak mümkün olmuyor.”
Kimi şikayetini insan hakları örgütlerine, kimi mahkemeye taşıyor.
Hikayelerini internet sitelerinde paylaşan, çoğu meslek sahibi bu insanlar iddialarına pek çok akademik tezi de dayanak yapıyor.
Başlangıcı Kore Savaşı’na, hatta insanları kobay olarak kullanan Nazilere uzanan birçok film ve komplo teorisinin ilham kaynağı Zihin Kontrolü’nden söz ediyoruz. Bu kavram son olarak Ergenekon iddianamesinde gündeme geldi.

İKİ FİLMİ ÇEKİLEN  MANÇURYA ADAYI
Ergenekon dosyasında, sanık bir akademisyenin Zihin Kontrolü konulu kitap ve notlarının yanısıra, örgüte istihbarat toplamakla suçlanan tutuklu Erkut Ersoy’un zihin kontrolü konusundaki konuşmaları da yer alıyor. Ersoy, teknik takibe takılan konuşmalarında MİT ve Emniyet’te çalışan bir şebeke olduğundan bahsediyor. Bunların psikolojik işkence yaptığını ve yakalanması gerektiğini söylüyor. Ersoy’a göre vakalar o kadar artmış ki, artık şizofrenler bile kendilerine zihin kontrolü modası çıkarmış.
Tartışma dünyada bizden çok daha eski. Taa 1953’te CIA Direktörü Allen Dulles’ın Princeton Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmaya dayandırılıyor. Dulles, o konuşmasında “İkinci cephe, bireyin beyninde kazanılacaktır. Hedef, beyin yıkama, zihin kontrolü, ideolojiyi değiştirme ve gerektiğinde birçok Mançurya Kobayı (veya Mançurya Adayı, Manchurian Candidate) yaratabilmektir” demiş. Gerçekten de Hollywood Mançurya Adayı adlı iki film yaptı. Bu filmlerde, zihni çocukluğundan beri kontrol edilen bir kişi, ABD Başkan adaylığına kadar yükseliyordu.
Zihin kontrolü, insanın algı sistemlerine yönelik birtakım operasyonlar zinciri olarak tanımlanıyor. Kore Savaşı’nda Çinlilerin kullandığı yöntemlerden ilham alıyor. Amaç insanların fizyolojik ihtiyaçlarını bloke ederek dirençlerini kırmak. Mançurya Kobayı ismi de bu denemelerden geliyor. Bu yöntemler arasında LSD gibi halüsinojenlerin kullanıldığı söyleniyordu. Şu anda iddia edilen ise kontrolün “yüksek teknolojilerle” yapılıyor olması.

ABD’DE  AÇILAN DAVA
John St. Clair Akwei, 1996 yılında faaliyet alanı Zihin Kontrolü olduğu söylenen, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı NSA aleyhine bir dava açtı. Akwei, NSA’nın kendisini sürekli takip ve kontrol ettiğini iddia etti. Delil olarak sunduğu belgeler Project Freedom sitesinde yayınlandı. İddiaya göre NSA, elektromanyetik alanları kullanarak istediği kişiyi takip edebiliyor, düşünce ve davranışları kontrol edebiliyordu.

ERGENEKON  İDDİANAMESİNDEN ZİHİN KONTROLÜ DİYALOGLARI
Ergenekon iddianamesi dosyasında, sanıklardan birinin yaptığı bir telefon konuşması yer alıyor. Buradan anlaşılan, Ergenekoncular, Zihin Kontrolü ile de mücadele içindeymişler:
Erkut Ersoy: Biz bu şebekeyi yakaladığımız zaman, savcılık bununla ilgili delil sorarsa biz delilleri, mağdur olanların videolarını savcılık makamına vereceğiz. Tabii burada önemli olan şu nokta, psikiyatrik vaka olanlarla gerçekten zihin kontrolüne uğramış olanları ayırt etmek zorundayız.
H.K.: Evet o çok zor gerçekten, ben bile zor ayırt ettim.
Erkut Ersoy: Son zamanlarda moda oldu, artık bu zihin kontrolünü öğrendikten sonra şizofrenlerin çoğu hasta olduğunu düşünmeyip, zihin kontrolü yapıldığı iddialarıyla ortaya çıkıyor. Bunu MİT yapıyorsa müsteşarı yargılamaya kadar götürecek bir imkanımız elimizde mevcut. Türkiye’de emniyetin bu konuda çok fazla bir bilgisi yok ama emniyetin içinden küçük bir grup, MİT’ten de bilgi aktaran bir grubun, bu işin başında olduğunu biliyoruz. Hukukçulardan aldığım görüşe göre psikolojik işkence de uyguluyorlar. Bildiğimiz hain bunlar. Bizim arkadaşlarımız 81 ilde bu çalışmayı yürütüyor, ciddi miktarda delil aldık, öyle veya böyle tıkacağız bunları.


28 Eylül 2008
Ali DAĞLAR - Hürriyet

--
BETATRON

Dr. Hakkı Açıkalın
Betatron diyoruz. Özellikle de Salih Mirzabeyoğlu’na uygulanan telegram işkencesiyle birlikte gündeme bir ateş topu gibi düştü. Bu konuyu makâleye indirgemek bana uymuyor. Kitabını yazıyorum artık ve içinde yok yok. Her yazdığım bölümü de makâlat hâlinde sunacağım. Sonunda, bu iş Betatron’da Tıbb’a, oradan ideolojik savaşlara oradan da Kumandan'ın şu ânda üzerinde çalışmakta olduğu şâh-eser’e kadar varacak. İnsanoğlunun işi nerelere vardırdığnı ve bunda şeytâniyet’in gücünü teşhîr etmek ayrı bir heyecân.

http://duralidurmaz.blogcu.com/


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.