25 Temmuz 2009

(anadoluhaber) NEFİS BİR TAT!!! TOKAT KEBABI

 

TOKAT KEBABI

 Tokat Kebabı adından anlaşılacağı üzere Tokat ve Yöresinde meşhur bir yemek çeşididir.Ülkemizde tanınmayan ama tanınmayı hak eden ender yemeklerden birisidir. Öncelikle bu kebabın pişmesi için özel bir fırına ihtiyaç vardır. (Bu Fırın’ı www.zilepekmezi.com sitemizden satın alabilirsiniz.) iki kısma ayrılır şişlerin piştiği üst taraf ve sosun oluştuğu alt tarafdır.    

 
Malzemelere gelirsek; kuzu eti, patlıcan. Patates domates ve sarımsak yeterlidir. Başka bir ette aynı tadı vermez. Ayırıca Tokat ve İlçesi Zile’nin geniş çayırlarında taze ot yiyerek beslenen kuzuların etleri daha lezzetli olup kebap yapmaya elverişlidir. Tokat Kebabının yapılışı ise aşağıdaki gibidir. Afiyet olsun dileriz.

Malzemeler (4 kişilik)

1 kg Taze Kuzu eti,
1.5 çay bardağı zeytin yağı,
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
250 gr yeşil biber,
3 adet patates,
2 adet soğan,
5 diş sarımsak

Yapılışı:

Taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan ilimize has enfes bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır. Küçük parçalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlerin en başına et ve sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sap kısmı takılır. Şiş üzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parça kuyruk yağı ve bir iki diş sarımsak dizilir. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır. Birkaç şişe de etler müstakil olarak takılır

Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır. Ayrıca yanında demlenmiş semaver çayı Tokat Kebabının vazgeçilmezidir. (Tokat Kebap Ocağı ve Semaverleri’ni www.zilepekmezi.com’dan satın alabilirsiniz.)



Bu işin en zor kısmı ise yeme kısmıdır. Etmi yesem? Patlıcanmı yoksa patates mi yesem? Acaba ekmeği domatesemi batırsam? Hele hele masanızda başka kişiler varsa bu sorular sizin aç kalmanıza neden olabilir.

Herkese her anı zilepekmezi kadar tatlı, sağlıklı ve uzun bir hayat dileriz.

www.zilepekmezi.com


 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.