21 Temmuz 2009

(anadoluhaber) SÖZ,GAZ VE HAT BATI'NIN -BÜYÜK DOĞU NABUCCO İLE SÖMÜRÜYE AÇILDI!

BÜYÜK DOĞU TOPRAKLARI NABUCCO İLE SÖMÜRÜYE AÇILDI!

[nabuccoİ.jpg]
 
          Asya-İslam coğrafyasının gazını Avrupa'ya taşıyacak Nabucco projesinin imzalanmasının öncesinde Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin gazın yüzde 15'ini bedelsiz alma talebinden vazgeçtiğini açıkladı.Yıldız daha sonra yaptığı açıklamada hiçte inandırıcı olmayacak bir şekilde bunu yalanladı.

Bu ne demek;

           Haziran ayında imzalanacağı söylenen Nabucco Projesi’nin hükümetler arası anlaşması için Türkiye’ye AB-D tarafından yapılan baskılar netice vermiş demektir.Daha öncede yazılarımızı hatırlayanlar Nabucco Projesi ile ilgili kullandığımız ‘Yüzyılın en büyük sömürü projesi’ başlığını hatırlarlar.Enerji Bakanı Taner Yıldız’lı Türkiye ,büyük bir bölümü Anadolu topraklarından geçen Nabucco projesi gazının yüzde15’lik bir kısmını kullanmak için ısrar ediyor fakat AB-D emperyalizması bu isteği yerinde bulmayarak kesinlikle olmaz açıklamasını yapıyordu. Yıldız, proje ortağı 6 ülkenin, boru hattından geçmesi planlanan 31 milyar metreküp gazın yarısına kadar olan kısmını kullanma hakkının olduğunu, Türkiye'nin de anlaşmadaki bu maddeye dayanarak gaz talebinde bulunacağını belirtti. Türkiye'nin talebinin yüzde 15 olmayacağını söyleyen Yıldız, rakam vermekten kaçındı.Yani geri adım atılarak AB-D’nin istediği şekilde Nabucco Projesi için anlaşmaya varıldı.
 
DEVAMI>>>



--
HAKİKATİN HATIRI DOSTUN HATIRINDAN ÜSTÜNDÜR
(HZALİ ra.)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.