T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Çeçen direnişçiler atağa geçti


Çeçen direnişçiler, 8 özel Rus komandosunu öldürdü. Ardından Kadirov'un gençlik festivaline saldırıda bulundular. Çeçenistan'da çatışma yeniden alevlendi...

Çeçenistan'da düzenlenen canlı bomba saldırısında 6 kişi öldü. Ölenlerden birinin Grozni'de inşaat şirketinde çalışan Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen Cevherkale (Grozni)'deki üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Kadirov gençlik festivalinin yapıldığı salona girmek isteyen bir kişinin durdurulması üzerine, üstündeki bombaları patlattığını bildirdi.

Kadirov yönetimi tarafından yapılan açıklamada patlamada, en az 10 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, Grozni'de inşaat şirketinde çalışan adı açıklanmayan bir Türk vatandaşının yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi. Olayın yakınlarında bulunan Cevherkale'de 45 katlı gökdelenlerin Türk "BORA" inşaat şirketinin mühendisi olduğu belirtildi.

İntertas'ın haberine göre, bombalı saldırıyı düzenlemek isteyen kişiyi durdurmaya çalışan 4 polisin olay yerinden beşincisinin ise hastaneye kaldırılırken öldüğünü duyurdu.

ÇEÇEN DİRENİŞÇİLER 8 ÖZEL RUS KOMANDOSUNU ÖLDÜRDÜ


Çeçen Direnişçiler, geçtiğimiz Cumartesi (25.07.2009) günü de Dattıh köyü yakınlarında 8 Rus Özel Birliği üyesini öldürmüştü. Direnişçilerin operasyonunda 3'ü ağır 5 Kadirov askeri yaralandı.Kadirovculardan 3'ünün sağlık durumları ciddi şekilde Ğalğayçö Vilayeti Sunja bölgesi Galashki köyünde hastanede bulunuyorlar.

KADİROV'UN POLİS TEŞKİLATINDA DEPREM

Özgürlük Radyosu, Çeçenya’da Rus yanlısı polis teşkilatındaki Çeçenlerin toplu olarak ayrıldıklarını ya da kovulduklarını öne sürdü.

Radyoya göre son iki ayda sadece Nadtereçni bölgesinden 50, Naurski bölgesinden 30 polisin görevlerine son verildi. Caharkale, Gudermes ve Şali’deki Rus yanlısı polisler de kendi istekleriyle topluca görevi bıraktı. Ramzan Kadirov yönetiminin polis teşkilatında yaşanan depremi gizlemeye çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca direnişçilere karşı düzenlenen operasyonlarda son altı ay içerisinde Çeçen polisinin 40 kayıp verdiği, en az 80’inin de yaralandığı kaydediliyor. Başarılı bir özel operasyondan sonra direnişçiler kayıp vermeden üslerine geri döndüler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.