11 Temmuz 2009

.:: KomploTeorileri ::. Fwd: Birileri Türkiye'yi kandırmaya mı çalışıyor?

 

Çin'in Batı'sında bir "soykırım" yürütüldüğüne dair haberleri hep kuşkuyla karşıladım.Bunun iki tane nedeni vardı.
 
İlki görüntülerin tuhaflığı. Görüntülerde ellerinde sopalarla sokağa çıkan insanlar bir polis arabasını, bir toplu taşıma aracını param parça ediyor, önüne gelen herkese ve herşeye saldırıyor. Bunların polisle birlikte Uygurlara saldıran Çinliler olduğuna inanmak mümkün değil. Bunlar daha çok Çinlilere ve güvenlik güçlerine saldıran Uygurlulara benziyordu.
 
Çinli yetkililerin ölenlerin çoğu Çinli açıklamaları da bu görüntülerle uyuşuyor aslında.
 
İkinci neden, içinde "Uygur Ana"larının ve Türkiye'deki uzantılarının her türlü yalana başvurabilecekleri, her türlü gerçeği çarpıtabilecekleri, birilerini kışkırtmak, birilerini oyuna getirmek için her türlü oyuna başvurabileceklerine dair bende oluşan kanaat.
 
Çok geçmedi, haksız olmadığım da ortaya çıktı.
 
Bir tarfik kazasına ait fotoğraf "katliam" fotoğrafı olarak lanse edildiği, Çin'in başka yerlerinde gerçekleşmiş gösterilerin görüntülerini çarpıtarak kullandıkları ortaya çıktı.
 
Başka haberler olayları başlatan bin kadar Uygur'un aniden saldırıya geçtiği, önlerine çıkan hereşeye ve herkese saldırdığı yönünde.
 
Bu tabloya bakınca, ABD'nin kollamasında (muhtemelen babasının hayrına kolluyordur ABD) "Uygur Ana" ve Türkiye ve Çin'deki uzantılarının bu olayları çıkardı, Türkiye ve Dünya'ya söyledikleri yalanlardan medet umdukları anlaşılıyor.
 
Anlaşılan o ki Türkiye'deki etnik milliyetçiliği ve dinsel inançları kışkartarak birşeyler elde edeceklerini düşünüyor.
 
Peki bunda başarısızlar mı?
 
Pek de başarısız oldukları söylenemez.
 
 
 
 
 
 
'Katliam karesi' trafik kazası çıktı
http://www.stargundem.com/siyaset/65455-katliam-karesi-trafik-kazasi-cikti-haberi.html
 
 
 
Katliam değil trafik kazasıymış!

Doğan Haber Ajansı tarafından servis edilen ve Hürriyet ve Milliyet, Posta, Radikal ve Sözcü gazetelerinin birinci sayfadan kullandığı “Uygur katliamı” fotoğrafının Mayıs ayında Çin’de gerçekleşen bir trafik kazası sırasında çekildiği ortaya çıktı.
http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetsag/16297.html
 
 
Çin resmi haber ajansı Xinhua, göstericlerin ellerinde taş, sopa ve bıçaklarla mağaza ve arabalara saldırdıklarını, camlarını kırdıklarını bildirirken, Uygur bölgesi yerel hükümeti olaylardan, ABD'de yaşayan Uygur hakları savunucusu işkadını Rabiye Kadir'in sorumlu olduğunu iddia etti.
Xinhua haber ajansı tarafından yayınlanan Sincan-Uygur bölgesi yerel hükümeti açıklamasında, "Yapılan ön soruşturma, saldırıların Rabiye Kadir liderliğindeki Dünya Uygur Kongresi" tarafından düzenlendiğini göstermiştir," denildi.
http://www.londravizyon.com/node/2397
 
Wang Kunding adlı bir kişi de, getirildiği hastanede akşam saatlerinde 8-9 Uygur tarafından yolunun kesildiğini, hangi etnik gruptan olduğunu sorduklarında "Han" cevabını vermesinden dolayı dövüldüğünü iddia etti. Şinhua'nın haberinde, olayları çıkaran grupların yerel saatle akşam 20.20 civarında Urumçi'nin ana caddelerinde görülmeye başlandığı, yoldan geçen Han milliyetinden kişileri dövdükleri, otobüslere taş ve sopalarla saldırdıkları, bariyerleri devirdikleri belirtildi.
http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=78700&cid=4




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.