T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. Hangi Amerika?



ABD'nin bütün dünyada "pis bir şeyler" çevirdiği hemen her kesimin üzerinde anlaştığı bir olgu.

Almanya, Fransa ve İngiltere de "pis bir şeylerin" peşinde.

Ve her nedense bunların kuyrukları -hiç olmazsa açıktan- birbirine pek değmiyor.

***

Aynı yerde çalıştığımız bir Amerikalı, boş vakitlerimde okuduğum, sair zaman masamın üzerinde duran, "Sionizmi özet olarak anlatan" briket büyüklüğünde bir kitaba işaret ederek "bunu neden okuyorsun" diye sormuştu.

Bu şekilde başlayan sohbetimizden sonra "Amerika"nın bir tek Amerika olmadığını" ilk ağızdan duyma imkanı bulmuştum:

Bir - bildiğimiz, hegomonyası altına almak için dünyayı karıştıran (ve Amerikalıları çoktan hegomonyası altına almış) Amerika vardı, bir de onlara karşı bağımsızlık mücadelesi veren, bunun için hem kendi ülkelerinde çalışan, hem de birinci Amerika'nın dünyadaki hedef/düşmanları ile işbirliği-güçbirliği yapan ikinci (alternatif) Amerika.

Aşağıdaki linkte izleyeceğiniz belgesel bu ikinci Amerika tarafından hazırlanmış, birinci Amerika'yı çok özet olarak anlatan bir videodur. (Aynı kaynak alternatif 11 Eylül belgeselinin de kreatörüdür.)

http://www.kulturvadisi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=424:amerikanin-dehset-plani&catid=24:klip&Itemid=30

Not: Videoda anlayacağınız nedenlerden dolayı ikinci Amerika'nın ne reel, ne sanal hiçbir resmi statüsü ve kurumu yoktur. Kayıtsız ama organize çalışan, küçük ama gittikçe büyüyen bu şekilsiz-isimsiz muhalefetin benzerleri bütün dünya ülkelerinde belirmeye başlamıştır.



--
PRIMUM NON NOCERE
http://ismetsoner.spaces.live.com
http://groups.google.com.tr/group/bursaforum
(Kızgınlıkla karar almayın, mutluluktan uçtuğunuzda söz vermeyin. İkisi de sarhoşluk ânıdır, akıl başta değildir)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.