9 Temmuz 2009

.:: KomploTeorileri ::. MHP-DTP yakınlaşması: Bakalım bir sonraki kare ne olacak?

MHP-DTP yakınlaşması:
Bakalım bir sonraki kare ne olacak?

MHP-DTP yakınlaşması
MHP-DTP yakınlaşması
 
MHP ile DTP'nin yakınlaşması gittikçe farklı bir boyut kazanmaya başlıyor. Hatırlarsanız, 22 Temmuz seçimlerinden sonra seçilen milletvekillerinin yemin töreninde törene damga vuran karede el sıkışan MHP lideri Devlet Bahçeli ve DTP Eş Başkanı Ahmet Türk vardı. Bütün Türkiye o görüntü karşısında şok olmuştu. Çünkü daha yemin töreninden birkaç gün önce DTP'liler Kürtçe yemin krizi çıkarmışlardı ve "sert" tepki verenlerden biri de MHP'ydi. El sıkışma karesi bir tek TÜRKSOLU'nu şaşırtmamıştı. O günlerde TÜRKSOLU "MHP-PKK Kardeşliği" diyerek aslında iki partinin de kökleri aynı olduğu için (Amerikancılık) eninde sonunda bir araya gelmeye mahkum olduklarının ve bu duruma şaşırmamak gerektiğinin altını çizmişti. Meclis çalışmaları sırasında MHP ile DTP arasındaki kardeşlik de bayağı ilerledi. Genel Kurul çalışmaları sırasında birbirlerine karşılıklı ikramlarda bulunmalarına da tanık olduk. Ne var ki dedik, iş arkadaşları arasında karşılıklı ikramda bulunulabilir.
Gel zaman git zaman TBMM'nin açılış yıldönümü oldu. Milletvekilleri ilk meclisin toplandığı binada toplanarak o kutlu günü yad ettiler. Katılanlar arasında tabii ki MHP'liler ve DTP'liler de vardı. İşte o kutlu günü anma toplantısında, Türk milletinin birliğinin tesis edildiği günün yıldönümünde MHP lideri Bahçeli, Apo'nun avukatlığını da yapmış olan DTP'li Hasip Kaplan'ı yanına çağırarak "Gel Hasip, birlikte oturalım. Meclis'in farklı renklerini temsil edelim." deyivermişti. Tek millete dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı günün yıldönümünde Bahçeli Türkiye'nin renklerinden bahsediyordu.
Gele gele 2009'a geldik ve doğal olarak MHP ile DTP arasındaki ilişkide de ilerlemeler kaydedildi. Bildiğiniz gibi Abdullah Gül geçtiğimiz hafta Çin ve Uygur-Sincan Özerk Bölgesi'ni kapsayan bir gezi yaptı. Geziye kalabalık bir işadamı ve milletvekili kafilesiyle çıkıldı. Kafileye MHP'den ve DTP'den de milletvekilleri katıldılar. Hatta DTP'lilerin Gül'ün gezisine dahil edilmesi yeni bir açılım olarak yansıtıldı.
İşte bu Uygur Bölgesi'ndeki temaslar sırasında Özerk Bölge'nin valisi Gül onuruna bir yemek verdi. Yemek oldukça neşeli geçti. Hatta bir ara hızını alamayan bizim milletvekilleri çiftetelli oynamaya başladı. MHP Milletvekili Ahmet Orhan ve DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş yemek sonunda sahneye çıkıp karşılıklı göbek attı. İçinizden bu nasıl iş diye tepki gösteren olabilir, olmasın. Adamlar hallerinden oldukça memnun olmalılar ki, Çin'in hükümranlığı altında yaşayan soydaşlarımızın karşısında göbek atabiliyorlar. Hadi DTP'liyi anladık, adamların işleri tıkırında. Ya MHP? O MHP ki, yıllardır Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı der durur. Uygur Özerk Bölgesinde Çinli valinin karşısında göbek atmak da ne oluyor? Gören de der düğün-bayram.
Başta da dediğimiz gibi biz bu görüntülere alıştık. Sizler de sakın ola sinirlenip kendinizi yıpratmayın. Bizim açımızdan tek merak konusu bir sonraki karenin ne olacağı.
Çünkü bu adamların bir gerdeğe girmedikleri kaldı!


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.