T a r a f s ı z D e ğ i l i z

RE: TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?

 
Kim zavallı?
 
TRT'nin avukatlığına soyunmadan önce yapılan reklamları veya TRT sayfasını açıp nasıl duyuru yapılmışa bakmalıydınız?
 
Körü körüne avukatlık olmaz.
 
Miraç'ta Kudüs'ün değil Mescid-i Aksan'ın önemi vardır.
 
Özür dilenecek yerde, hala savunmaya geçerek batmayın. Cemaat bu işler için mi var?
 
 
 
TRT Kandilde Bir İlke İmza Atacak

Şimdiye kadar çekimlere kapalı olan Mescid-i Aksa'dan bugün saat 20.30'dan itibaren TRT-1'den canlı yayın yapılacak. Diğer cami ise "Eyüp Sultan".
 
 
TRT bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.
 
İsrail'in bugüne kadar çekimlere kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa TRT'ye kapılarını açıyor.
 
Peygamber Efendimizin Miraç'a yükseldiği günde yani Miraç Kandili'nde canlı yayın yapılacak olması da ayrı bir önem taşıyor.
 
Mescid-i Aksa ile Eyüp Sultan Camii'nden dönüşümlü yayınlanacak olan bu özel kandil programı, bugün (19.07.2009) saat 20.30 da TRT-1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
 
Peygamber Efendimiz, Mekke'deki Mescid-i Haram'dan, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya ulaştı, oradan da gökleri aşarak Allah'ın huzuruna yükseldi.
 
İşte bu önemli gecede TRT, dünyada bir ilke imza atarak Mescid-i Aksa'nın manevi atmosferini evlerinize taşıyacak.
 
***

--- 20/07/09 Pzt tarihinde musa kirazgiller <musakirazgiller@hotmail.com> şöyle yazıyor:

Kimden: musa kirazgiller <musakirazgiller@hotmail.com>
Konu: RE: TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?
Kime: yenidenturkiyem@googlegroups.com, nevalkavcar@yahoo.com, hserdemli@gmail.com
Tarihi: 20 Temmuz 2009 Pazartesi, 16:32

Siz bu tavrınızla hiç inandırıcı değilsiniz,
 
Böyle belden aşağı vurmaya çalışarak, gerçekleri saptırarak ancak başkalarından ziyade kendinizi aşağılıyorsunuz, zavallı duruma düşüyorsunuz.
 
bir kere TRT miraç programını mescidi aksada değil Kudüs'te yapacağını duyurdu. Hemen saptırmıştınız konuyu. Amacınızın TRT'ye ve sizin ifadenizle bir 'cemaat'e  geçirmek olduğu gayet aşikar.
 
Birkere sizin tarih bilginiz de sıfır. Mescid-i Aksa bir mabed ismi değil, oradaki bölgeye verilen isimdir. Ömer ibn Hattab'in halifeliği döneminde küçük bir mescit olarak ortaya çıkan yapı, Emeviler döneminde büyütülmüş ve genişletilmiş bir alan halinde dönüşmüştür. Kubbetüs sahra da, mescidi aksa camii de bu alan içindedir.
 
 
'Cemaatin kontrol merkezi haline geldiği iddia edilen TRT' ifadenizden de bu maili yazmaktaki amacınız gayet iyi anlaşılıyor.
 
amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
 
hiç gerçekçi değilsiniz. sizin bu düşüncelerinize itibar etmem mümkün değil.
 
daha tutarlı şeyler yazarsanız vakit ayırır okuruz.
 
 
Saygıyla.

 

Date: Sun, 19 Jul 2009 20:10:54 +0300
Subject: Re: TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?
From: metinhasirciii@gmail.com
To: YenidenTurkiyem@googlegroups.com

korkarım ki,bu tüneller hasebiyle söz konusu Mescid-i Aksa yıklır ve fâcia bütün dünya'nın bakışlarına sergilenir. Diğer bir endişem,Yahudinin,ibadetlere hassasiyet ve riayet gösterdiğini propaganda ederek,antipatiyi hafifletmek olabilir. Bunun her hâlû kârda hepimizi endişenak edecek hareket olduğunu buna teşne olanların ise maksatlarının üzerinde kafa patlatmak gerektiği unutulmamalıdır. Fiemanillah.


19 Temmuz 2009 18:27 tarihinde Hasan Erdemli <hserdemli@gmail.com> yazdı:

TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?

Neval Kavcar
nevalkavcar@yahoo.com
 
Günlerdir alt yazı geçiyor. 19 Temmuz tarihindeki Miraç kandilinin, Mescid-i Aksa'dan gerçekleştirileceğini söylüyor. Hz. Muhammed (s.a.v.) Miraca çıktığı yer ve ilk kıble olan Mescid-i Aksa'dan böyle bir yayın izni alabilmelerine şaşırmamak mümkün değil.
 
İsrail Müslümanlarca kutsal kabul edilen bu mekanın yanındaki, ağlama duvarından itibaren kendi alanını kazıyor gibi yapıp Mescid-i Aksa'nın altına tünel açıyor. Hatta AKP iktidarı bu konuda yiğitlik yapıp, incelemek için özel komisyon göndermişti buraya. Bahsi geçen inceleme raporu henüz yayınlanmadı. Oysa biliyoruz ki tedbir alınmazsa, mescid her an yıkılabilir.
 
Ağlama duvarı ve Mescid-i Aksa'yı çevirerek, arkeolojik kazı yaptıklarını söyleyen İsrail, kazının niçin, mescidin altına yöneldiği sorusunu açıklayamamaktadır.
 
İsrail niye oyuyor bu mabedin altını? Süleyman mabedini tekrar yapmak için. Bu yüzden Müslümanlara, Mescid-i Aksa'nın görüntüsü yerine, hemen yakınındaki Kubbet-üs Sahra'yı göstermektedir. Sebebi ise Mescid-i Aksa'nın yerine, altın kubbe gibi parlayan diğerini geçirmektir.
 
Mescid-i Aksa, gösterişsiz, çinko kubbeli olandır. TRT 1'de Mescid-i Aksa diye gösterilen, Kubbetüs Sahra'dır. Cemaatin kontrol merkezi haline geldiği iddia edilen TRT'de bu işi yürütenler, Mescid-i Aksa'yı bilmiyor mu? Önce birkaç saniye Mescid-i Aksa, ardından huzurlarınızda Kubbet-üs Sahra? Kandilin canlı yayınla Mescid-i Aksa'dan yapılacağını söylenirken, niçin Kubbet-üs Sahra'nın görüntüsü geliyor ekranlara?
 
Tüm Dünya'da TRT'yi seyrediyor. Hele Mescid-i Aksa'da kandilin yapılması, İslâm Dünyasını nasıl etkiler düşünün bir. Bu demektir ki ne "Ilımlı İslamın" ne de AKP'nin vazifesi henüz bitmemiş.
 
Bir papaz rüyasında Bülbül Dağında Hz. Meryem'i görüyor geçmişte. Şimdi Bülbül Dağında Hz. Meryem burada yaşamıştır diye kilise inşaa edilmiş durumda, Vatikan tarafından da 60 lı yıllarda kutsandı. Hıristiyanlar burada hacı olmaktadır. İşin tuhaflığını görüyor musunuz? Batının Müslüman Dünya'ya her yönden baskısı, hatta işgali ortadadır. Müslüman başörtüsü ve Camii içine sıkışmış vaziyettedir. Ne hakkını bilmekte, ne de kutsal mekanlarını koruyabilmektedir.
 



Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.