21 Temmuz 2009

RE: TRT'ye Mescid-i Aksa tepkisi yağıyor!

TRT "öyle bir yanlış anlaşılma için özür diliyoruz" diyeceğine, yanlış anlayanlar utansın diyor.
 
İşte TRT'nin gerek TVden ve gerekse sitesinden günlerce yayınlanan o reklamın bir parçası
 
Burada ki görüntü Kubbet-ül Sahra'dır.
 


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr


--- 20/07/09 Pzt tarihinde AHMET KIRAZ <akiraz82@hotmail.com> şöyle yazıyor:

Kimden: AHMET KIRAZ <akiraz82@hotmail.com>
Konu: RE: TRT'ye Mescid-i Aksa tepkisi yağıyor!
Kime: yenidenturkiyem@googlegroups.com
Tarihi: 20 Temmuz 2009 Pazartesi, 7:29



Ne yazıkki kısa da olsa TRT nin programına baktım ve İstanbul Müftüsü konuşurken dinledim programı ve utandım, yıkıldım. Tam TRT ye yakışır bir program olmuşmuştu çünkü sebebimi müftü bey Kudüsten bahsediyor, öneminden bahsediyor, ordaki müslümanlardan bahsediyor ama ne acıdır ki orda yaşanan olayların zerresinden bahsetmiyor onlar için ufacık bir dua bile etmiyor..
 
Yazık , utanç verici bir tablo sadece bukadar diye biliyorum....



 

From: selimakduman@hotmail.com
To: yenidenturkiyem@googlegroups.com
Subject: TRT'ye Mescid-i Aksa tepkisi yağıyor!
Date: Sun, 19 Jul 2009 21:43:41 +0300

TRT1'in haftalar öncesinden duyurduğu Mescid'i Aksa'dan Miraç Kandili canlı yayını başladı. Fakat canlı yayınla ilgili TRT'ye eleştiriler yağıyor. Sebebi ise, Mescid-i Aksa yerine Kubbet'üs Sahra'nın gösterilmesi...

TRT'nin Miraç Kandili dolayısı ile yaptığı özel canlı yayın da Kubbetüs Sahra'yı Mescid-i Aksa olarak göstermesi izleyicilerin tepkisini çekti. TRT'nin Ankara Genel Müdürlüğü'ne yüzlerce şikayet telefonu gelirken, izleyiciler TRT İstanbul televizyonunda ise şikayet için muhatap bulamıyor.


Haberin devamı için tıklayınız:



 

 

Selim AKDUMAN

 

www.ajans5.com

 

'Yeni Bir Dünyanın Habercisi'

 

Tel:    0212 631 69 19

GSM:  0532 655 23 73

 

GSM2: 0555 839 87 28


Faks:   0212 534 04 16

Adres:

Akdeniz Caddesi Battal Gazi Sokak No: 4 Fatih İstanbul




From: hserdemli@gmail.com
To: e-KomploTeorileri@googlegroups.com
Subject: TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?
Date: Sun, 19 Jul 2009 18:27:49 +0300

TRT Mescid-i Aksa'yı Bilmiyor mu?

Neval Kavcar

nevalkavcar@yahoo.com

 

Günlerdir alt yazı geçiyor. 19 Temmuz tarihindeki Miraç kandilinin, Mescid-i Aksa'dan gerçekleştirileceğini söylüyor. Hz. Muhammed (s.a.v.) Miraca çıktığı yer ve ilk kıble olan Mescid-i Aksa'dan böyle bir yayın izni alabilmelerine şaşırmamak mümkün değil.

 

İsrail Müslümanlarca kutsal kabul edilen bu mekanın yanındaki, ağlama duvarından itibaren kendi alanını kazıyor gibi yapıp Mescid-i Aksa'nın altına tünel açıyor. Hatta AKP iktidarı bu konuda yiğitlik yapıp, incelemek için özel komisyon göndermişti buraya. Bahsi geçen inceleme raporu henüz yayınlanmadı. Oysa biliyoruz ki tedbir alınmazsa, mescid her an yıkılabilir.

 

Ağlama duvarı ve Mescid-i Aksa'yı çevirerek, arkeolojik kazı yaptıklarını söyleyen İsrail, kazının niçin, mescidin altına yöneldiği sorusunu açıklayamamaktadır.

 

İsrail niye oyuyor bu mabedin altını? Süleyman mabedini tekrar yapmak için. Bu yüzden Müslümanlara, Mescid-i Aksa'nın görüntüsü yerine, hemen yakınındaki Kubbet-üs Sahra'yı göstermektedir. Sebebi ise Mescid-i Aksa'nın yerine, altın kubbe gibi parlayan diğerini geçirmektir.

 

Mescid-i Aksa, gösterişsiz, çinko kubbeli olandır. TRT 1'de Mescid-i Aksa diye gösterilen, Kubbetüs Sahra'dır. Cemaatin kontrol merkezi haline geldiği iddia edilen TRT'de bu işi yürütenler, Mescid-i Aksa'yı bilmiyor mu? Önce birkaç saniye Mescid-i Aksa, ardından huzurlarınızda Kubbet-üs Sahra? Kandilin canlı yayınla Mescid-i Aksa'dan yapılacağını söylenirken, niçin Kubbet-üs Sahra'nın görüntüsü geliyor ekranlara?

 

Tüm Dünya'da TRT'yi seyrediyor. Hele Mescid-i Aksa'da kandilin yapılması, İslâm Dünyasını nasıl etkiler düşünün bir. Bu demektir ki ne "Ilımlı İslamın" ne de AKP'nin vazifesi henüz bitmemiş.

 

Bir papaz rüyasında Bülbül Dağında Hz. Meryem'i görüyor geçmişte. Şimdi Bülbül Dağında Hz. Meryem burada yaşamıştır diye kilise inşaa edilmiş durumda, Vatikan tarafından da 60 lı yıllarda kutsandı. Hıristiyanlar burada hacı olmaktadır. İşin tuhaflığını görüyor musunuz? Batının Müslüman Dünya'ya her yönden baskısı, hatta işgali ortadadır. Müslüman başörtüsü ve Camii içine sıkışmış vaziyettedir. Ne hakkını bilmekte, ne de kutsal mekanlarını koruyabilmektedir.

 



Windows Live ile fotoğraflarınızı organize edebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.