28 Ağustos 2009

KKTC'de çirkin girişim ?


Rumların Kıbrıslı Türklere yaptığı zulme son vermek için "Allah Allah" sesleriyle şehid ve gazi olan Türk askerinin ruhu bakın nasıl incitiliyor.


KKTC'de Kur'an Kurslarını hedef alan açıklama ve eylemleriyle Kıbrıslı Türklerin din eğitimine engel olmaya çalışan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'na tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yasa dışı Kur'an kursları verildiği iddia edilen Akova, Değirmenlik ve Alayköy sakinlerinin oluşturduğu "İnancıma ve Din Özgürlüğüme Sahip Çıkıyorum Hareketi", Kuran kurslarına karşı eylem yaptığı ve köylerde kuran kurslarının verildiği okullardaki sınıfları işgal ettiği gerekçesiyle Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) önüne siyah çelenk bıraktı.

Hareket üyeleri ellerindeki ellerinde "Dinimiz İslam öğrenmek hakkımızdır" ve "Kıbrıs Türkü Müslüman'dır""İnancını bilmeyen kendini asla bilemez "Bilmek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır", yazılı pankartlar taşıdı.

"İnancıma ve Din Özgürlüğüme Sahip Çıkıyorum Hareketi" pankartlarla sloganlar atarak KTÖS Lokali önüne yürüdü ve burada yaptıkları açıklamaların ardından sendika önüne siyah çelenk bıraktı.

"Şeriat düzeni istemiyoruz"

KKTC polisinin geniş önlem aldığı olayın ardından KTÖS yetkilileri, çelengin gerçek sahibinin, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği olduğunu iddia ederek, çelengi Büyükelçiliğe bırakma kararı aldı. Büyükelçilik önüne giden grup, "Ankara elini yakamızdan çek", "Son son son işgale son", "Ankara biz senin kuklan değiliz" ve "Şeriat düzeni istemiyoruz" sloganları atıp alkışlarla Büyükelçiliği protesto etti.

Sendikacılardan ilginç savunma

Sendikacılar, Türkiye'nin 1974'te adaya Kıbrıs Türk halkını korumak için geldiğini ancak şimdi yok etmeye çalıştığını savunurken Türkiye'yi protesto ettiklerini söyledi.

Sendikacılar, "Bu ülke bizim, bunu herkes böyle bilecek" diyerek, ileri sürdükleri "Taşıma nüfusla irade değiştirilmesine ve Türkiye'nin dayatmalarına" öğretmenlerin izin vermeyeceğini söyledi. Ferdi Sabit Soyer liderliğindeki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, bugün, "Geçmişin Karanlığı Geleceğe Işık Olamaz" sloganıyla, tarih kitaplarının değiştirilmesi ve zorunlu din eğitimini protesto eylemi yaptı. CTP Gençlik Örgütü Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yürüdü.

Milli Gazete Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.