T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. 30 AĞUSTOS

DEVLET YANLIŞ YAPAR, DEVLETİ YÖNETENLER İHANET EDEBİLİR
 
        Sayın Cumhurbaşkanı, şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeğinde, "devlet yanlış yapmaz" demiş. Bu söz, bana tek parti devrinin Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'ı anımsattı. Rahmetli Tandoğan, 1940'lı yıllarda solculuktan gözaltına alınmış bir gruba yapmış olduğu konuşmada, "bu memlekete komünistlik lazımsa biz getiririz. Size ne oluyor" demişti.
        Oysa devlet, daha doğru deyimle devleti yönetenler, yanlış yapabilir, dahası vatana ihanet edebilirler. Tarihte bu konuda bir çok örnek var. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Yakın tarihimizden örnekler verebiliriz.
        Yaklaşık 100 yıl kadar önce devleti yönetenler yaptıkları yanlışlarla devleti batırdılar. Başta Devlet Başkanı (Padişah Vahdettin) ve Başbakan (Sadrazam Damat Ferit) olmak üzere vatana ihanet ettiler.
            Önce Mondros Mütarekesini imzaladılar. Vatanın düşmanlar tarafından işgaline seyirci kaldılar. İşgalcilerin mütareke koşullarına aykırı eylemlerine bile ses çıkarmadılar. İşgalcilere uşaklık yapacak olurlarsa, onların kendilerine acıyarak şefaat göstereceklerini sandılar. Ardından da devletin ölüm fermanı olan ve hiçbir vatanseverin kabul edemeyeceği Sevr antlaşmasını imzaladılar.
        Dahası "ya istiklal, ya ölüm" diyerek vatanı kurtarmaya çalışan, Atatürk ve arkadaşları "Halaskar Gaziler" hakkında idam fermanı çıkardılar. Kuvayı Milliyecilerin üzerine Kuvayı İnzibatiye ordularını saldılar. Bu kadar ihanet yetmedi, istilacı Yunan Askerlerinin "Hilafet ordusu olduğu, karşı çıkanların dine karşı çıkmış sayılacakları" fetvasını yayımladılar. Bu fermanları ve fetvaları İngiliz uçakları aracılığıyla askerlerimizin üzerlerine attırdılar.
        Bunca ihanete, fesata ve fitneye karşın, bağımsız yaşamaya tutkun yüce Türk Ulusu, Atasının etrafında birleşerek düşmanı denize döktü ve vatanı kurtardı.
        Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Paşa 12 Eylül 1922'de, İzmirde yayımladığı mesajda şöyle der: "Akdeniz askerlerimizin zafer nidalarıyla dalgalanıyor. Büyük ve Soylu Türk Ulusu, bu büyük zafer özellikle senin eserindir. ..Anadolu'nun kurtuluş zaferini kutlarken, size İzmir'den, Bursa'dan, Akdeniz ufuklarından ordularımızın selamlarını sunarım..."
        ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN....
 
                    Prof.Dr.Süleyman Çelik
                    Ondokuz Mayıs Üniversitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.