10 Eylül 2009

[anadoluhaber:35242] Haber Önerisi

ÖĞRETMENE KINAMA CEZASI

Tipini beğenmediler KINAMA cezası verdiler.

Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü’nden akıl almaz ceza.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Engin Karataş’ın bir bayram töreninde sırtını protokole döndüğü gerekçesiyle ‘KINAMA’ cezası ile cezalandırıldığı öğrenildi.  

Eğitim Sen üyesi öğretmenler olay hakkında şu bilgileri verdi:

“Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler üzerinde gereksiz baskı kurmaya çalışmaktadır. Kınama cezası ile cezalandırılan Engin Karataş, okulunda ve çevresinde sevilen bir öğretmendir. Bodrum’da çalışan öğretmenler olarak bizler bu cezaya anlam veremiyoruz. Karataş’ın KINAMA cezası almasına neden olan olay, bayram töreninde, Karataş’ın sınıfını kontrol etmeye çalıştığı sırada meydana gelmiştir. Karataş, ilköğretim öğrencilerini, protokolün önünden düzenli bir şekilde geçirmeye çalışırken farkında olmadan sırtını protokole dönmek zorunda kalmıştır.

Öğretmen, asker değildir. Öğretmen, stadyumda protokolün önünden asker gibi geçemez. Öğretmenin, öğrencilerine karşı sorumlulukları vardır.  Bir sürü çocukla protokolün önünden geçen öğretmene KINAMA cezası vermek öğretmenlik mesleğini tanımamaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü, kendini padişah, öğretmeni de kul olarak gördüğünden, huzurundan asker gibi sert adımlarla geçen öğretmenler istemektedir.

Karataş, kimseye saygısızlık yapmamıştır. 

Öğretmenimiz, protokolün önünde görevini yapmaya çalışırken, aklının ucundan geçmeyen bir ceza ile karşılaşmıştır.

Bu ve buna benzer davranışlarından dolayı Bodrumlu öğretmenler olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden şikâyetçiyiz.  

Engin Karataş, bu haksız KINAMA cezası nedeniyle idari mahkemeye başvurmuştur. Öğretmenimiz, günlük sıkıntılarının yanında bir de suç işlemediğini kanıtlaya çalışmaktadır. Kimsenin öğretmenlerimizi bu şekilde yormaya hakkı yoktur.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün benzer davranışları öğretmenler olarak bizleri rahatsız etmeye devam etmektedir. Bizler gereksiz cezaların iptali ile vaktimizi geçirmek istemiyoruz. Haksız yere bir meslektaşımızın cezalandırılmış olması, görevimizi sağlıklı yürütme isteğimize zarar vermektedir.

Eğitim Sen olarak bu tür cezalara sessiz kalmayacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu ve buna benzer davranışlarının durdurulması, Bodrum’daki eğitim çalışanlarının huzuru için gereklidir.

Bizler öğrencilerimize en iyi şekilde öğretmenlik yapmak istiyoruz. Görevimizi yaparken birilerinin tipimizi ya da yürüyüşümüzü beğenmediği için bizleri cezalandırması keyfi yöneticilik anlayışının sonucudur.

Bizler milli eğitim müdürlerinin kulları değiliz. Bizler başımızda demokratik yöneticiler istiyoruz.

KINAMA cezasının Engin Karataş’a değil, bu davranışından dolayı Bodrum Milli Eğitim Müdürü’ne verilmesi gerekir.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü asıl bizler KINIYOR ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Haber: Abdullah Kaan Taşlıhan


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.